Fazekas Flóra: Ezért jó misszionáriusnak lenni
SZEMlélek 2019. január 19.

Fazekas Flóra: Ezért jó misszionáriusnak lenni

A krakkói Ifjúsági Világtalálkozón önkénteskedő lány ezúttal Közép-Amerikában tart előadást. Már ott van Costa Ricában, utána pedig irány Panama!

flo1.jpg

Amint megírtuk, idén Panamában rendezik meg a katolikus fiatalok világfesztiválját, amelyen Ferenc pápa is részt vesz. A jelentős távolság miatt csak kevés magyar indult útnak, cserébe "Panama-napot" tartanak idehaza január 26-án.

Ott van azonban már a helyszínen Fazekas Flóra, aki részt vett a madridi hasonló találkozón, majd önkéntesként segédkezett Krakkóban is. Egy ideje Amerikában tartózkodik, egy missziós képzésben vesz részt, annak keretében "ugrott át" az ottani értelemben közeli Costa Ricába, ahol az előtalálkozók zajlanak, majd Panama felé indul tovább. Még indulás előtt fogalmazta meg gondolatait a SZEMlélek olvasói számára.

Costa Ricában az előtalálkozó lebonyolításában aktívan részt fogok venni. Oda nagyrészt az Emmanuel közösség fiataljai fognak érkezni a világ minden pontjáról. Úgy érzem, lelkileg már felkészültem, hiszen minden nap van szentmisénk, szentségimádás és dicsőítés.

flo2.jpg

A madridi ifjúsági találkozóból kiindulva kicsit káoszra számitok, de Isten mindig megtud lepni, ezért most végre úgy indulok útnak, hogy semmilyen elvárás nincsen bennem. Madridban szimplán résztvevő voltam, Krakkóban nemzetközi önkéntes, most pedig misszionáriusként fogok megérkezni, ami teljesen más felkészülést igényel.

flo3.jpg

Izgatottan készülünk az általunk tartandó három workshopra. Számomra megtiszteltetés, hogy a Szentlélekről és a karizmákról tarthatok előadást a fiataloknak. A csapatunk másik része bemutatja az ESM-et (Emmanuel School of Mission), hogyan telnek a mindennapjaink, miért jó misszionáriusnak lenni. Valamint lesz egy workshop arról, hogy Isten ma is arra hiv, hogy szentek legyünk.

A többi program még rejtély számomra. :)

süti beállítások módosítása