A pápa szerint felelősségteljes migrációt biztosít az ENSZ globális csomagja
SZEMlélek 2018. december 16.

A pápa szerint felelősségteljes migrációt biztosít az ENSZ globális csomagja

A katolikus egyházfő ezzel megerősítette az Európai Unió Püspöki Konferenciáinak Bizottsága (COMECE) elnökének egyetértő gondolatait.

migracio.jpg

Amint pár napja megírtuk, a marokkói Marrákesben elfogadták az ENSZ globális migrációs megállapodását, 164 ország támogatásával. A magyar kormány nem vett részt a konferencián, mivel az egyezményt Magyarország érdekével ellentétesnek tartja. A COMECE elnökének nyilatkozatát Tóth Pál, az Új Európa blog szerzőjének fordításában adtuk közre, akinek azon szavait is idéztük, miszerint "a katolikus egyház támogatja a megállapodást". Néhány hozzászóló élénken kikelt ezen megfogalmazás ellen, mondván, nem igaz az állítás. Aligha helytálló ez a véleményük, amit Ferenc pápa december 16-án elmondott szavai is hűen igazolnak.

– Az ENSZ globális migrációs csomagja olyan eszköz, amely révén felelősséggel, szolidaritással és könyörülettel lehet segíteni azokat, aki elhagyják hazájukat – jelentette ki az egyházi vezető a Szent Péter téren Advent harmadik vasárnapján mondott beszédében.

AZ MTI tudósítása szerint a pápa hangsúlyozta, hogy a Marrákesben elfogadott nemzetközi paktum a "biztonságos, rendezett és szabályozott" migrációért jött létre, és viszonyítási pont kíván lenni az egész nemzetközi közösség számára.

(Forrás: MTI, illusztráció: newscientist.com)

süti beállítások módosítása