Itt egy ember, aki nem fél
prunuscerasus 2018. november 26.

Itt egy ember, aki nem fél

Vasárnap délután a legaktuálisabb evangéliumi üzenet hirdetésére gyűltek össze több százan a budapesti Párbeszéd Házában. A lényeg nem változott, a csomagolás viszont meglepően újszerű. Aki bemutatja: Ferenc pápa.

papafilm1.jpg

Nem az évszázad akciófilmje, de nem is annak készült. Inkább egy hatalmas felkiáltójel Wim Wenders alkotása, a Ferenc pápa – Egy hiteles ember, amelyet a SZEMlélek kezdeményezésére november 25-én tartott közösségi filmvetítésen néztünk meg a főváros szívében.

papaf1.jpg

Az alkotás által egy olyan embert ismerhettünk meg, aki nem fél.

Nem fél lehajolni a legelesettebbhez, nem fél megérinteni azt, akire más már rá sem néz. Nem fél odalépni egy régi ismerőséhez és megölelni, akár 40 év távlatából is. Nem fél a világ vezetői előtt beszélni és számon kérni őket. Nem fél a "saját háza táján sepregetni" sem. Nem fél meglátni a valóságot. Nem fél tévedni, bocsánatot kérni és megbocsátani. Nem fél a szemünkbe nézni – pedig sokszor számunkra is félelmetes, mert még a végén meglátjuk a valóságot...

papaf2.jpg

A teremben, ahol 200-nál is többen néztük együtt a filmet, egymást váltotta szomorú csend, derült nevetés, együttérző sóhajok és igenlő bólogatások. A film utáni "levezető" beszélgetésben Ferenc pápa rendtársait, Sajgó Szabolcsot és Bellovics Gábort kérdezte Gőbel Ágoston, a SZEMlélek munkatársa, majd a közönség soraiban járt körbe a mikrofon.

papaf3.jpg

Az esemény beszélgetős részéről videófelvétel is készült.

süti beállítások módosítása