Isten országa köztünk van! - Lélekemelő #35
SZEMlélek 2018. november 25.

Isten országa köztünk van! - Lélekemelő #35

Varga László püspök ezen a héten Isten országának eljöveteléről elmélkedett.

laciatya.jpg

November 19.
Elhozta nekünk Isten országát! Amikor Jézus növekszik bennünk, mi pedig egyre kisebbé válunk, akkor Isten országa már köztünk van!

November 20.
Amikor a mennyei Atya személyes, feltétel nélküli, visszavonhatatlan, meg- és lefizethetetlen örök szeretetét kínálja az Egyház, akkor Isten országa, amely Jézus Krisztusban elérkezett!, már köztünk van!

November 21.
"Isten országa köztetek van." Amikor a legkülönfélébb emberek képesek mások különbözőségét tisztelve, velük egységben, szeretetben élni, akkor láthatóvá is válik Isten országa, szeretet uralma közöttünk!

November 22.
Isten országa elérkezett, és láthatóvá válik ott, ahol az önigazolás, morgás, vádaskodás, ujjal mutogatás helyett, megterítik az irgalom asztalát. Ahol megbocsátanak, kiengesztelődnek és szeretik az ellenségeiket is! 

November 23.
Isten országa köztünk van! Tegyük láthatóvá azáltal, hogy az Egyháztól távol lévők felé is megnyitjuk a szívünket, felszámoljuk az előítéleteinket és számukra is megadjuk a találkozás lehetőségét! 

November 24.
Isten országa köztünk van ott, ahol tiszteletben tartják a mennyei Atya szabadságát, aki az elvesz(t)etteknek is, amikor visszatérnek, ugyanannyit fog adni, mint az itthon maradottaknak!

November 25.
Isten országát azok teszik láthatóvá, akik a béke, az igazság, az öröm, a türelem, a szelídség, a jóság, a kedvesség és a hűség, vagyis a szeretet emberei! Ki vagy kik akadályozhatják meg, hogy te is ezek között legyél? 

süti beállítások módosítása