Egy lány a Marsról
Gégény István 2018. november 19.

Egy lány a Marsról

Kaszkadőrködik, falusi lovastanyát vezet, közösséget fejleszt, a kamerák előtt is kipróbálta magát. Mindeközben az egyetemen pszichológiát tanult.

lau0.jpg

– Nehogy azt írd, hogy kaszkadőr vagyok, mit szólnának ehhez a szakma profi művelői, színésznek se nevezz – mentegetőzik Kropf Laura, aki azért mégiscsak a National Geographic számára készülő Mars című sorozatban a női főszereplő helyett lóg, lebeg, pattog ott, ahol ez kemény izommunkát igényel, és nem is egészen veszélytelen. A huszonéves hölgy viszont kipróbált, edzett alkat. Őt láthatjuk nem mellesleg a Kowalsky meg a Vega nevű együttes Mint egy jel című videóklipjének szereplőjeként is. A sportosságot főként a lovakkal való rendszeres foglalkozásból meríti, szerepelt a Nemzeti Vágtán, de leginkább vőlegényével közösen vezetett lovastanyáján oktat, fejleszt, közösséget épít.

lau5.jpg

Mert amíg a lovaglást egyesek amolyan üzleti tevékenységként, esetleg sajátos életmódként fogják fel, Laura lelki húrokat penget ezáltal leginkább. Nem feltétlenül így tervezte, de mára amolyan gyógyközponttá, lelki wellness centrummá vált a Győrújfalu határában található Tavaszi Szél Lovasudvar - a név kiválasztásában nagy jelentősége volt Havasi Balázs dalfeldolgozásának. Főként a gyerekeken tapasztalható, ahogy a természet, a boldog közeg, a lovaglás hatására eloldódnak kütyüfüggőségeik, enyhül esetleges zárkózottságuk, s a látszólag begubózott ifjak kinyílnak, mint szép virágok.

lau2.jpg

lau4.jpg

Noha élt rövid ideig külföldön is, Laura itthon van igazán otthon, magyar szív dobog benne. Adottságai, kapcsolatrendszere, eddig elért eredményei alapján lehetne híresebb, gazdagabb – boldogabb viszont talán mégsem volna mindezektől. Mert aki találkozik vele, abban biztos lehet, hogy ez az ifjú hölgy a helyén van. Vállalkozik, gazdálkodik, hagyja, hogy a véletlen, a szél is fújja egy kicsit hol erre, hol arra. És bizonnyal ettől olyan jó hangulatú, kedves minden, amibe belefog.

lau1.jpg

Megelégszik azzal, amit hoz az élet, de nem rejti véka alá mindazt, ami áradni akar belőle. Emiatt a korszellemhez igazodó gondolkodás mentén összességében fura szerzetnek tűnik. Egyszerre veszi körbe magabiztosság és bizonytalanság. Eredményes, ám "láthatatlan". Meggyőződéses kétkedő. Tényleg van benne valami idegen, valami "marsi" különlegesség, amit jó lenne eltanulni tőle. Könnyen lehet, hogy nincs biztos recept az ilyesmire, de örülhetünk, ha összefutunk ilyen "trendkívüli" lényekkel, s legalábbis megpróbálhatunk megvalósítani valamit abból, amit tőlük ellesünk.

Gégény István

(Képek forrása: Kropf Laura közösségi oldala)

süti beállítások módosítása