Filmsztár lett Ferenc pápából
SZEMlélek 2018. november 17.

Filmsztár lett Ferenc pápából

Ő a főszereplője a róla szóló mozifilmnek, amit viszont nem tűztek műsorukra a hazai mozik. A SZEMlélekkel viszont bárki megnézheti Budapesten és Pannonhalmán.

cimlapra.jpg

Pope Francis – A Man of His Words. Nem könnyű visszaadni a Wim Wenders által rendezett film címének jelentését, az "Egy hiteles ember" mégsem áll messze a valóságtól. Ferenc pápa kétségkívül éli is azt, amit tanít, távol áll tőle a borivó vízprédikálás gyakorlata.

Ideje volt már filmen is megörökíteni eddigi pápaságának esszenciáját, ugyanis sajátos karaktere, bátor, szókimondó, sok tekintetben sajátos életmódja és kommunikációja rengeteg értetlenséget váltott ki világszerte, főleg a katolikus hívek bizonyos csoportjai körében. Miért mondja ezt, miért gondolja azt, honnan veszi a bátorságot, mit akar ezzel elérni... Sorakoznak a fejekben a kérdések, amelyekre ha egészen pontos választ nem is kaphatunk a 92 perces alkotás megtekintését követően, de támpontokat kaphatunk, hogy magáról az egyházról s annak aktuális vezetőjéről az eddigieknél értékesebb, hasznosabb párbeszédet folytassunk.

A SZEMlélek szerkesztősége ezt a dialógust szeretné előmozdítani, ezért két alkalommal, eltérő helyszíneken nyilvános, díjmentes, magyar nyelvű vetítést szervezünk. November 25-én 17 órakor a Párbeszéd Házában nézhető meg a film, itt Sajgó Szabolcs, a pápa rendtársa lesz a házigazda, Tomka Ferenc atya mond bevezető gondolatokat, a mozizás végén pedig moderált beszélgetés segíti a látottak elmélyítését. December 7-én 17:30-tól pedig Pannonhalmán, a főapátság színvonalas moziteremnek is beillő dísztermében vetítjük a filmet.

papafilm_belul.jpg

Aki részt szeretne venni az ingyenes alkalmak valamelyikén, jól teszi, ha siet, mert mindkét helyszínen korlátozott számban tudunk jelentkezéseket elfogadni.

IDE KATTINTVA LEHET HELYET FOGLALNI, a sikeres regisztrációról visszajelzést küldünk.

A rendezvény társszervezője az Országos Keresztény Vállalkozói Konferencia, köszönjük együttműködő támogatásukat!

süti beállítások módosítása