Engedem-e újratervezni a mai napomat? – Lélekemelő #32
SZEMlélek 2018. november 04.

Engedem-e újratervezni a mai napomat? – Lélekemelő #32

Varga László ezúttal Mária példáját állítja elénk. Vajon ki tudjuk-e szabadon mondani azt a bizonyos igent?

laciatya.jpg

október 29.
Egy Igen és a Szentlélek kellett ahhoz, hogy Isten szava megtörténjen Máriában. A mi igenünk és a Szentlélek együttműködése teszi Isten szavát bennünk is eseménnyé, életté. Mennyire vágyakozunk rá?

október 30.
Amikor Mária kimondta "Legyen!", aláírt egy kitöltetlen, üres lapot, és engedte, hogy a mennyei Atya tele írja. Amikor kimondom, hogy "Legyen meg a te akaratod", megengedem, hogy a mai napomat is átírja, újra tervezze Isten. Ez számomra a bizalom zarándokútja!

október 31.
Mária boldog volt és örült, mert vágyakozott rá és hitt is abban, hogy Isten szava beteljesedik az életében. Mária tiszteletünkből erősen hiányzik ennek a hitnek az öröme és ereje!

november 1.
Mária öröme, az Életre kimondott Igen öröme! A Golgotára menet is hitte, hogy minden akadályt elhárít az, akire Igent mondott! El mered-e hinni, hogy mindenben gondot visel rád az, akinek a benned való életére igent mondtál?

november 2.
És az Ige Tetté lett! - azokban, akik az Igére kimondott Igenhez hűségesek maradtak. Mi, vagy ki akadályozhat meg abban, hogy kövesd a kortárs szentek példáját? Mária is nagyon vágyik arra, hogy örömhír legyél!

november 3.
Mária volt az első szentségház, mert benne élt Krisztus. Testünk keresztségünk óta élő tabernákulum, Krisztust hordozó szentély, amely méltó a szeretetre, tiszteletre. Hogy bánsz vele?

november 4.
Máriának az Igen kimondásakor volt lehetősége kérdezni. Isten nem manipulál, nem szuggerálja belénk az akaratát. Van mozgásterünk, hogy szabadon mondhassuk "Legyen meg a te akaratod"!

süti beállítások módosítása