Keresztények, ébresztő! – Lélekemelő #30
SZEMlélek 2018. október 21.

Keresztények, ébresztő! – Lélekemelő #30

A Bibliát olvasni akár veszélyes is lehet. A lelki szemmel való látás kerül ezúttal Varga László gondolatainak fókuszába.

laciatya.jpg

október 15.
Minden, amit önző módon meg akarunk szerezni, csak az Egónkat növeli, irigység és megosztottság jár a nyomában. A Bölcsesség viszont segít vissza nyesni az Egónkat, tiszta szívűvé, szelíddé és irgalmassá tesz bennünket! Kérjétek!

október 16.
Életemet Isten feltétel nélküli szeretete szövi át. A szeretetben való növekedéshez viszont szükségem van feltételekhez kötött szeretetére is! "Ha szerettek, tartsátok meg parancsaimat".

október 17.
Szeretet nélkül olvasni a Szeretetről szóló könyvet, a Bibliát veszélyes. Kényünkre, kedvünkre kiforgatható Szó marad, és nem testesül meg bennünk az Ige!

október 18.
"Amire nézek az vagyok" érvényes a Biblia olvasásakor is. Akiben sok harag van, azt látja meg a sorok közt, akiben pedig szeretet, ő azt fedezi fel!

október 19.
A Szentlélek szívünkbe áradásával a Szentháromságban élünk. Háromságos létünk nem engedi meg, hogy a világot feketére-fehérre, vagy-vagyra szűkítsük le, mert a valóság ennél sokkal gazdagabb!

október 20.
Az ember test, lélek és szellem. A legtöbb testi problémánk lelki eredetű, amelyek gyakran csak spirituális, szellemi síkon oldódnak meg, amikor rátalálunk a bennünk lakozó Istenre!

október 21.
A kaposvári egyházmegye is missziós terület. Keresztények, katolikusok ébresztő! Még mindig többen vannak, akik nem ismerik Krisztust, és a közénk elérkezett Isten országát, mint akik már hisznek benne. Misszionáriusok vagyunk! Mire várunk?

süti beállítások módosítása