Nem jó az embernek egyedül – Lélekemelő #29
SZEMlélek 2018. október 14.

Nem jó az embernek egyedül – Lélekemelő #29

Egyetlen rövid mondat csupán, de mennyi árnyalata van ennek a kijelentésnek! Varga László püspök magányról és társas létről hív elmélkedésre.

laciatya.jpg

Október 8.
"Nem jó az embernek egyedül lennie" – de sokunknak mégis szüksége van "embertelen" percekre, órákra, napokra, hogy ne kapjunk "embermérgezést"!

Október 9.
"Nem jó az embernek egyedül lennie" – ezért kapott társat Istentől, olyat aki vele egyenrangú, vele szemtől-szemben álló. Akit segítő társként és nem cselédként, nem tulajdonaként ajándékozott neki a Teremtő!

Október 10.
"Nem jó az embernek egyedül" – ezért kapott társat Istentől. A társ azonban csak az egyedül létet tudja megszüntetni, a magányt nem. Sok konfliktust elkerülhetnénk, ha ezt képesek lennénk elfogadni!

Október 11.
"Nem jó az embernek egyedül" – szüksége van Istenre is, mert a magány sebét egyedül Ő tudja begyógyítani bennünk!

Október 12.
"Nem jó az embernek egyedül" – de, aki nem fogadja el a magányt, mint Istennek fenntartott helyet az életében, az a házasságában, közösségében és kapcsolataiban is az egyedülléttől szenved!

Október 13.
"Nem jó az embernek egyedül" – ezért Mózesnek elárulta, hogy érted van, Jézussal megígérte, hogy veled marad minden nap, a Szentlélekkel pedig benned él. Hiszed ezt? Jó az embernek, mert soha nincs egyedül!

Október 14.
Értünk – velünk – bennünk van! Érthetetlen azt állítani, hogy Ő okozza a szenvedéseinket. Sokkal inkább szenved értünk és együtt szenved velünk, mert "Nem jó az embernek egyedül lennie"!

süti beállítások módosítása