Gyümölcsöző volt a pápa és az amerikai püspökök vezetőjének találkozója
SZEMlélek 2018. szeptember 16.

Gyümölcsöző volt a pápa és az amerikai püspökök vezetőjének találkozója

Ezt maga Daniel DiNardo, a találkozást kérő bíboros, az Amerikai Egyesült Államok Püspöki Konferenciájának elnöke közölte.

dinardo.jpg

Szeptember 13-án fogadta a katolikus egyházfő a Vatikánban az amerikai katolikus egyház vezető képviselőjét, aki szexuális visszaélések kezelésével kapcsolatban kért és kapott megbeszélési lehetőséget a pápával. Daniel DiNardo a találkozót követően rövid közleményt adott ki, amelynek fordítását teljes egészében közlünk:

Hálásak vagyunk a Szentatyának, amiért fogadott bennünket ezen a meghallgatáson. Felvázoltuk Ferenc pápának az Egyesült Államokban kialakult helyzetet – mennyire megtörte/megosztotta Krisztus Testét [az egyház közösségét] a szexuális zaklatás gonoszsága. A pápa nagyon megértően, szíve mélyén meghallgatott bennünket. Hosszú, gyümölcsöző és értékes megosztásban volt részünk.

A találkozóról távozóban elimádkoztuk együtt az Úrangyalát, Isten irgalmasságát és erőt kérve a sebek begyógyításának szolgálatához. Arra számítunk, hogy aktívan folytatjuk majd közös útkeresésünket [szó szerint: megkülönböztetésünket], meghatározva a leghatékonyabb következő tennivalókat.

(Kép forrása: Vatican Media, DiNardo bíboros a pápával szemben ülők közül balról a második személy)

süti beállítások módosítása