Van, amiben nem kötünk kompromisszumot
SZEMlélek 2018. szeptember 12.

Van, amiben nem kötünk kompromisszumot

Ilyen például a segítségnyújtás el nem mulasztása. És lehet ezt vidáman, lelkesedésből is gyakorolni.

72o1.jpg

Itt van az ősz, itt van a "72 óra kompromisszum nélkül" rendezvényláncolat újra. Láncolat a javából, hiszen országszerte október 11-14. között rengeteg helyszínen 7-8 ezer fiatal fog össze kisebb-nagyobb csoportokban, hogy együtt valami jót, hasznosat tegyenek másokért. A kezdeményezés sajátos jellemvonása, hogy jót tenni nem csupán kedves dolog, de boldogító érzés is lehet.

Ezt a szociális, önkéntes, ifjúsági akciót 11. alkalommal rendezi meg a három történelmi keresztény egyház hazánkban, a rendezvény fővédnöke Böjte Csaba ferences szerzetes.

72o3.jpg

– Meg vagyok győződve, hogy világunkban nem ruhánkból, nem élelemből, nem pénzből van kevés, hanem szeretetből és jóságból. Ha világunk fortyogó nagy fazekának a fedelét felemeljük, akkor én úgy gondolom, hogy élő szeretetet, jó kedvet, örömet kellene jó nagy kiszerelésben hozzáadni, hogy finom, "ízletes" legyen a mindennapi életünk. Hiszem, hogy ilyen egyszerű, gyertek, fogjunk össze és kompromisszum nélkül szeressük egymást, szeressünk mindenkit és mindent, ami a környezetünkben van. Hajrá! Jézus Krisztus egy parancsot adott, a szeretet parancsát, éljük meg azt kompromisszum nélkül – e szavakkal adta meg az összefogáson alapuló cselekvés kezdőlökését Csaba testvér.

A regisztrált önkéntes csoportok, iskolák, osztályok, plébániák, gyülekezetek, közösségek az októberi hétvégére olyan feladatokat kapnak, mint intézmények, játszóterek felújítása, erdőtakarítás, szociális segítségnyújtás, kulturális műsorok szervezése különböző közösségeknek (fogyatékkal élők, idősek stb.).

72o2.jpg

A "72 óra kompromisszum nélkül" célja közvetett felhívni a társadalom figyelmét a fiatalok erejére elkötelezettségére, lelkesedésére és segítőkészségére. Az idei mottó a Bibliából származik: "Adjatok, és akkor ti is kaptok. Jó, tömött, megrázott és túlcsorduló mértékkel mérnek öletekbe. Mert amilyen mértékkel ti mértek, olyannal mérnek majd nektek is." (Lk 6,38)

A szervezők 2018. szeptember 30-ig várják önkéntes szervezők jelentkezését is helyi koordinátor, helyi szervező és segédszervező feladatokra.

Bővebb információért érdemes ide kattintva ellátogatni a kezdeményezés honlapjára.

(x)

süti beállítások módosítása