Csak a fényedből adhatsz - Lélekemelő #20
SZEMlélek 2018. augusztus 12.

Csak a fényedből adhatsz - Lélekemelő #20

Varga László püspök a szeretetben való létünkről és a jézusi lelkületről is megosztotta gondolatait az elmúlt héten.

laciatya.jpg

Augusztus 6.
Mivel a Szentháromságból ered a létünk, kénytelenek vagyunk rábízni magunkat minden nap a Szeretetre! Mindig a kölcsönösséget, a kapcsolatot keressük, akkor is, ha mi szorulunk rá, vagy mások keresik nálunk a szeretet! 

Augusztus 7.
A Szeretetben való létünk kulcsszavai: ajándékozás, osztozás, elengedés, végtelen bizalom és kölcsönösség. Ezek gyakorlása, képes megváltoztatni a kapcsolatainkat, házasságunkat, egyházunkat és a társadalmunkat is.

Augusztus 8.
Csak az alázat tesz bennünket alkalmassá a kegyelemben való fürdőzésre. Azokra, akik elhiszik, hogy van esélyük Istennél, akik kérik, vagy bűnbánattal, hálával közelítenek, mint a fény vagy a víz, azonnal árad a Szentlélek!

Augusztus 9.
Ha az Egyház gúla, akkor mindig fölülről várjuk a kegyelmet, a Szentlelket és fölfelé mutogatva hárítjuk el a felelősséget. Ha az Egyház Test, akkor minden tag egymásra van utalva és felelő az egész Testért. A kegyelem pedig minden tagból és tag felé is árad!

Augusztus 10.
Bennfentes egyházközségeinkben sokaknak túl veszélyes próbálkozásnak tűnik Jézus követését magukra venni. Kiderülne, hogy a pap és a templom nem csak az övék, és az ünnep nem csak róluk szól!

Augusztus 11.
Csak a fényedből adhatsz, az olajodból nem! Balga vagy, ha szétosztod a Csendes idődet, az Ima idődet, az Ige idődet. Okos vagy, ha árasztod a fényedet, jóságodat, szeretetedet, irgalmadat, örömödet, és Istent dicsőítésedet!

Augusztus 12.
Ha komolyan vesszük a jézusi lelkületet (Fil 2,5), akkor nem ragaszkodhatunk semmiféle hatalomhoz. Egyedül Krisztushoz és a szolgálathoz ragaszkodhatunk, amely teljesen új hatalmat ad a kezünkbe egyházi és társadalmi szinten is!.

 

süti beállítások módosítása