Térjünk be Jézushoz! - Lélekemelő #19
SZEMlélek 2018. augusztus 05.

Térjünk be Jézushoz! - Lélekemelő #19

Varga László püspök ezen a héten a szeretetben való növekedésről, az Istennel való kapcsolat édes igájáról elmélkedett.

laciatya.jpg

Július 30.
Mivel még nem vagyunk készek Isten feltétel nélküli szeretetének befogadására, tetteinkkel akarjuk kiérdemelni. Olyan meddő fáradozás ez, mintha a napsütést és az esőt akarnánk a jó cselekedeteinkkel befolyásolni.

Július 31.
A világ világossága vagyunk. A fény láthatatlan, mégis általa válik láthatóvá minden. Torzóvá válunk, amikor magunkat mutogatjuk fényként.

Augusztus 1.
Miért vonzódtak a beteg, sérült, kiszolgáltatott, peremre szorult emberek Jézushoz? Mert arra a szeretetre, amelyet Ő hirdetett és élt, rá merték bízni magukat. Vajon miért nem vonzza őket Krisztus egyháza? Meg kell térnünk, nincs más lehetőség!

Augusztus 2.
Jézus hív ma is, keressük meg hol lakik, térjünk be hozzá, és maradjunk nála. Pihenjünk meg a közte és köztünk lévő kapcsolatban. A kapcsolat az ima lényege!

Augusztus 3.
Vegyétek magatokra az Atyával való kapcsolat édes "igáját" és tanuljátok meg Jézustól, miként kell erőszakmentesen, szelíden és alázattal jelen lenni a kapcsolataitokban! 

Augusztus 4.
Minden védekezésünk, vádaskodásunk, önigazolásunk, véleményünkhöz való görcsös ragaszkodásunk arról árulkodik, hogy hamis énünk el van telve saját magával és nem akar növekedni a szeretetben! 

Augusztus 5.
Minden mások felé való megnyílásunk, megbocsátásunk és bocsánat kérésünk, önmagunk sebezhetővé tétele, arról árulkodik, hogy elindultunk az önkiüresítés, az alázat, a szeretetben való növekedés útján!

 

süti beállítások módosítása