A csend barátja – Lélekemelő #17
SZEMlélek 2018. július 22.

A csend barátja – Lélekemelő #17

Varga László püspök most a tiszta szívű emberek szeméről, a szeretet hőfokáról és a legősibb párbeszédről elmélkedik.

laciatya.jpg

Július 16.
Szeretet közösségből eredő létünk szeretet kapcsolatokra lett teremtve. Ezért vétünk, amikor önelégülten, elbizakodottan, bezárulunk, elhidegedünk, elhatárolódunk másoktól.

Július 17.
A szem a lélek tükre. Amikor egy tiszta szívű szemébe tekintesz, akkor ő nem csak befogad, hanem magadat is megláthatod a tekintetében.

Július 18.
Ami igazán fontos két ember között, az a kapcsolat, amelynek a szeretet hőfoka határoz meg mindent. Láthatatlan, mint a Szentlélek és mégis ő mozgatja a kapcsolatokat. Törekedjetek a Szentlélekre!

Július 19.
A szeretetben való növekedés ára, amikor megengedem a másiknak, hogy legyőzzön. Megtehetem, mert hiszek a feltámadásban, itt és most!

Július 20.
Amikor belépsz az ima csendjébe bekapcsolódhatsz a legősibb párbeszédbe. Atyád, aki a rejtekben vár rád Jézussal, megnyilatkozik benned a Lélek által. Az így született szavaidnak ereje lesz!

Július 21.
A Szent, Erős, Hatalmas Isten a Szentlélek kiárasztásával bennünk él. Ő vállalta a gyengeséget érted. Te se félj gyengének lenni Őbenne!

Július 22.
A Szentháromság a csend barátja. A csend szeretetében válik hallhatóvá, mit mond az Atya a gyermekeinek, a Fiú a barátainak és a Szentlélek az Istent szeretőknek. Maradjatok meg a szív csendjében!

süti beállítások módosítása