Ha meghívod a pápát az esküvődre, vigyázz, még a végén tényleg eljön!
SZEMlélek 2018. július 19.

Ha meghívod a pápát az esküvődre, vigyázz, még a végén tényleg eljön!

Sem a pap, sem a vőlegény, sem a menyasszony sem számított a váratlan vendég érkezésére.

Július 14-én a vatikáni Santo Stefano degli Abissini templomba fogadott egymásnak örök hűséget egy svájci gárdista és a Vatikáni Múzeum egy alkalmazottja. 

vaticanwed.png

 

Luca Elia Maria Schafer és a brazil Leticia Vera meghívták a pápát az esküvőjükre, de nem fűztek hozzá sok reményt, hogy a Szentatya el is jön. Minden előzetes bejelentés nélkül azonban megjelent Ferenc pápa a Szent Péter Bazilika mögötti kis templomban és a sekrestyében helyet foglalva várakozott.

Elsőként Renato dos Santos brazil atyát lepte meg, aki, amint megérkezett, hogy felkészüljön a szertartásra, szemben találta magát a mosolygó Ferenc pápával.

- Soha életemben nem gondoltam volna, hogy egyszer a sekrestyében találom a pápát! – állította a Vatican Newsnak adott interjúban. - A vendégek sem hitték el, hogy tényleg Ferenc pápa áll előttük. Láttam benne az igazi plébánost, aki vigyáz a bárányaira minden kedvességével és gyengédségével.

 Dos Santos atya elmondása szerint szentbeszédében Ferenc pápa három követendő cselekedetet jelölt meg a házasság ajándékának teljes megéléséhez:

„Elkezdeni, befejezni és folytatni az utazást.”

- A Szentatya szívében hordozza a házasság értékét – mondta az atya. – Szeretetet érez a házasság szentsége iránt, amely családot teremt és Istent akarja előtérbe helyezni.

Nem ez volt az első alkalom, hogy Ferenc pápa celebrált esküvőt a Vatikánban: 2014 szeptemberében húsz pár mondta ki egyszerre a boldogító igent a Szent Péter bazilikában, 2016 júliusában pedig egy siketnéma pár esküvőjét tartotta meg a Szent Márta-ház kápolnában. A leghíresebb eset pedig, amikor januárban egy Chile felé tartó repülőn adott össze két chilei légiutaskísérőt a pápai járaton.

(forrás: www.lastampa.it)

 

adomanybanner_600.jpg

süti beállítások módosítása