Duterte: Bizonyítsd be, hogy van Isten és lemondok!
SZEMlélek 2018. július 09.

Duterte: Bizonyítsd be, hogy van Isten és lemondok!

A Fülöp-szigetek hírhedt elnöke miután lehülyézte Istent, most tőle teszi függővé lemondását.

5b40c492fc7e932c048b4589.jpg

A javában római katolikus ország vezetője eddig is igen bonyolult a kapcsolatot ápolt az egyházzal. Múlt pénteken mondott beszédében sem javított ezen, amikor a keresztény vallás alaptételeit is megkérdőjelezte és kritizálta, köztük az eredendő bűn koncepcióját, ami az ártatlan gyermekeket is megfertőzi és csak a templomban, díjért cserébe lehet eltávolítani a kereszteléssel.

- Hol van ebben Isten logikája? - tette fel a kérdést a tudományos és technológiai esemény nyitóbeszédében Duterte.

- Ha van egyetlen egy tanúja is, aki tudja bizonyítani, talán egy képpel vagy egy szelfivel, hogy egy ember képes beszélni és látni Istent, akkor azon nyomban lemondok - ígérte a 73 éves Duterte, aki ugyanakkor elismerte, hogy kell lennie Istennek vagy egy feljebbvaló létezőnek, ami megelőzi, hogy a csillagok és égitestek milliárdjait összeütközésükkel fenyegető veszélyt jelentsenek az emberi fajra.

Múlt héten egy másik beszédében szintén Ádám és Éva bűnéről elmélkedett, amely mindenkit megfosztott az isteni kegyelemtől a keresztény teológia szerint. 

- Ki ez a hülye Isten? - majd még sértőbb szavakkal illette Isten, majd így folytatta - Nem volt hozzá közöd, de mégis meg vagy bélyegezve az eredendő bűnnel... Miféle vallás ez? Ez az, amit nem tudok elfogadni, ez nagyon hülye ajánlat.

Az elnök szóvivője megvédte Dutertet, akinek szerinte joga van kifejezni a vallásról alkotott véleményét és felidézte az elnök korábbi kijelentését, mely szerint diákként társával együtt egy alkalommal zaklatta őket egy pap.

(religionnews.com)

 

süti beállítások módosítása