Novák Katalin: Isten éltesse az Édesapákat!
SZEMlélek 2018. június 18.

Novák Katalin: Isten éltesse az Édesapákat!

A család- és ifjúságügyért felelős államtitkár levelet írt az "apává vált férfiaknak".

novakkatalin.jpg

– Az apák napját a huszadik század eleje óta tartják számon, Magyarországon június harmadik vasárnapján ünnepeljük. Itthon nincs még hosszú hagyománya, de jó, ha van az évben egy olyan nap, amikor az átlagosnál többet gondolunk az apák fontos szerepére – írja üzenetében Novák Katalin. A teljes nyílt levél a Magyar Hírlap felületén ide kattintva olvasható, alább a lényegi részt közöljük.

Tisztelt Édesapák!

Köszönjük, hogy ott vannak családjuk életében. Köszönjük, hogy mertek elköteleződni, hogy igyekeznek biztonságot teremteni, hogy dolgoznak a szeretteikért. Köszönjük, ha aktívan részt vesznek a család életében, ha követendő mintát mutatnak a gyerekeiknek, ha helyt állnak a munkában és ha jut emellett idő az otthoni teendőkre is. Köszönjük, hogy erősek, amikor erőre van szükség, hogy társak abban, amihez egy ember kevés. Gyermekeiknek szükségük van Önökre! Kell az apai minta, kellenek az apás játékok, szükség van az atyai szigorra, az erős kéz nyújtotta biztonságra. A fiúknak példakép kell, akit lehet utánozni, s akire később lehet haragudni, vagy éppen el lehet mosolyodni, amikor rájönnek, hogy mennyire hasonlítanak rá.

A kislányoknak kell az Édesapa, aki nekik is tartást adva kényezteti és a tenyerén hordozza őket, és akinek egyénisége az ő párválasztásukra is hatással lehet.

És nem csak a gyereknek kell apa, hanem az anyává vált nőnek is kell az apává vált férfi.

Nagy szükség van Önökre! Szükség van a felelősséget vállalni képes férfiakra, akik elég erősek ahhoz, hogy bírják a munka és a családi élet kettős terhét, és elég gyengédek ahhoz, hogy egy kisbabát ringassanak.

Köszönöm saját édesapámnak és férjemnek, hogy jelen levő, aktívan szerető apukák!

Isten éltesse az Édesapákat!

(Kép forrása: novakkatalin.hu)

süti beállítások módosítása