Jobban teljesítenél a vizsgán? Vonulj kolostorba!
SZEMlélek 2018. június 13.

Jobban teljesítenél a vizsgán? Vonulj kolostorba!

Egy belga szerzetesközösség elvonulni vágyó diákokat fogad be, akik nyugodt környezetben szeretnének készülni a vizsgáikra. 

abbey-maredsous.jpg

A belga Maredsous monostorban a hallgatók 3 hetet tölthetnek. Ez idő alatt a szerzetesek napirendjét követik ők is, csendben együtt étkeznek velük és hallgatják az imáikat is. A középkori hangulatú szobájukban velük lehet a telefon és wifi-t is biztosítanak a felkészüléshez, de minden más zavaró tényezőt ki tudnak zárni az életükből erre az időszakra. 

- Minden reggel 6.45-kor kelünk a csengő hangjára. Itt nincs más, ami elterelje a figyelmemet, mint otthon, ahol ott van a televízió,a  számítógép - osztja meg tapasztalatait Aubaine, aki orvostan hallgató és elmondása szerint többször megbukott már akkor, ha nem itt készült fel a vizsgáira. - Ez a nyugodt környezet megakadályozza, hogy elterelődjön a figyelmünk. 

- A legfontosabb, hogy tiszteljék a környezetüket, hiszen egy monostorban vannak, nem pedig a kollégiumi szobájukban - mondja Ignace testvér, aki a vendégek ellátásáért felel - Nyugodt környezetet keresnek, ahol a lehető legnagyobb csendben tudnak lenni.

(bbc.com)

süti beállítások módosítása