Ne várj senkire! – Lélekemelő #9
SZEMlélek 2018. május 27.

Ne várj senkire! – Lélekemelő #9

Miután elmúlt Pünkösd, vajon eltűnt-e a lélek belőlük, vagy épp ellenkezőleg, szárnyra kapott volna? Varga László püspök ismét tükörbe nézésre hív.

laciatya.jpg

Május 21.
A Szentlélek a szeretet lelke. Aki hisz a szeretetben, aki tettekre váltja, aki tanúja a szeretetnek, azt a Lélek átváltoztatja és másokat is megváltoztat általa. Jöjj Szentlélek és tegyél minket a szeretet embereivé!

Május 22.
Pünkösd az Egyház születésnapja. Ma, amikor olyan sokan elhagyják, vajon mi alapján választanak másikat? Lehet, hogy hitelesebbnek tűnnek a szemükben más vallások, egyházak képviselői? Jöjj Szentlélek és tegyél hiteles tanúkká bennünket!

Május 23.
Egyházunk legnagyobb problémája nem az elvilágiasodás, hanem sokkal inkább a szeretet és az irgalom hiánya. Ne várj senkire, indulj el és te legyél az első az irgalmasság útján. A többiek majd követni fognak!

Május 24.
Amikor belesüppedsz veszteségeid, kudarcaid, személyes tragédiáid fájdalmába, képtelen vagy elhinni, hogy Isten szeret, mindent a javadra és szeretteid javára fordít! Hívd a Szentlelket és a kivisz a Fénybe!

Május 25.
Jézus Krisztus ugyanaz ma is! A sátán sem változott, ugyanúgy megkísért, elbuktat a bűnben, megkötöz és megszállottá tesz. Éljetek a keresztségben kapott hatalommal, mondjatok ellent neki és elfut előletek!

Május 26.
Közeledjetek Istenhez és még több szeretetet várjatok tőle, mint eddig! Válaszul a Szentlélek tüze szenvedélyes szeretetté formálja át az életeteket!

Május 27.
Pál apostol szerint az életünk Jézus Krisztussal el van rejtve az Istenben. Mióta elhittem, öröm az Atyában élni, a Fiúval csak úgy lenni, a Szentlélekkel mozdulni. Te hogy érzed magad a Szentháromságban?

süti beállítások módosítása