Ezt a 7 dalt látni kell!
SZEMlélek 2018. május 26.

Ezt a 7 dalt látni kell!

A zenehallgatás ma már gyakran vizuális élménnyel párosul. Mutatunk néhány klipet, amiknek nagyon jót tett a megfilmesítés.

dalok.jpg

A keresztény könnyűzene világa sokkal színesebb annál, amilyennek Magyarországon ismerik, akik egyáltalán találkoztak ezzel a műfajjal. Első ajánlottunk videójáról talán nem is mondaná meg az egyszeri szemlélő, hogy az örömhír üzenete áll a középpontban – nyilván nem véletlen az inkulturálás. A MercyMe banda neve magyarul azt jelenti, Irgalmazz nekem, Happy Dance számuk viszont nem kegyelmez a sarokban megbújva a boldogság elől menekülőknek. Ha a dal hallatán és láttán táncra perdülnénk, nem érdemes szabadkozni.

The Piano Guys... Ki ne ismerné a komolyságot hírből sem ismerő amerikai mormon örökifjak nevét? Ők azok, akik jellemzően cselló és zongora alkalmazásával rendkívül színvonalasan öltöztetnek populáris köntösbe klasszikus darabokat, nem egyszer humorral fűszerezve a produkciót. Énekelni nem szoktak, de néha kivételt tesznek. Az It's Gonna Be OKAY (Rendbe jön majd) akár örömhimnusz is lehetne. A látvány szokásuk szerint magával ragadó, a vége felé nem kis meglepetéssel.

Josh Wilson amolyan különc srác, aki egyébként nagyszerű dalokat ír és ad elő – vagy, ha éppen úgy alakul, előkapja a gitárját egy reptéren, hogy a gépükre kényszerűen sokat várakozókat megénekeltesse. Ezúttal nem saját dalát, hanem az Amazing Grace művet hallhatjuk, láthatjuk. Azért fontos a vizuálius kíséret, mert ha nem látnánk, talán el sem hinnénk, hogy minden hangot egymaga produkál, loop pedálok alkalmazásával.

Hogy nézhet ki, amikor kenyai emberek életükben először hallanak hegedűszót. A néhány évig misszióban is szolgáló Lindsey Stirling We Found Love (Szeretetet találtunk) című klipjéből kiderül.

Hallottad már a végtagok nélkül született Nick Vujicic énekhangját? Most meg is nézheted – nem igényel különösebb kommentárt a Something More (Valami több) című videó.

A nemzetközi keresztény zenei körökben igen ismert TobyMac egy önmagáért beszélő dallal került be a válogatásba. Feel It, vagyis Érzem. Nehéz lenne nem együttérezni vele.

A műfajában ugyancsak népszerű Zach Williams dalának címe elsőre nem igazán adja át a szerzemény hangulatát, de szerencsére egy kattintásra van tőlünk a videó, ami segít megérteni, mi köze a korunkbeli felszabadultsághoz egy régi templomi kórusnak. Az Old Church Choir leginkább tapsra késztet – nem kötelező ellenállni a meghívásnak...

süti beállítások módosítása