Botrány: ezek a fiatalok imádkoznak!
SZEMlélek 2018. május 02.

Botrány: ezek a fiatalok imádkoznak!

Egy szalagavatós vacsorán készült fotó alaposan felborzolta a kedélyeket. Pedig nem a féktelen bulizást örökítette meg a kép, hanem azt, ahogy néhány tinédzser áldást mond az étel felett.

31189972_1841917515871567_3421649135370888880_n.jpg

Frank Somerville amerikai újságíró osztotta meg a neki küldött fotót, amin a kaliforniai tinédzserek az ünnepi asztalnál áldást mondanak. Somerville örömét fejezte ki a fotó láttán és hozzátette, hogy igazán sokat mond ez a kép a mai fiatalokról. Ám az ártatlannak szánt bejegyzés nagy port kavart. Sok kommentelő kérdőre vonta: csak az a fiatal számít jó gyereknek, aki vallásos?

Az újságíró válaszában a kommentáradatra kifejtette, ő egyáltalán nem arra célzott, hogy aki nem vallásos, nem lehet jó ember.

Amit látok ezektől a gyerekektől, az az, hogy tisztelettudók, szerények, értékelik azt, amijük van. Nem igazán az érdekel, hogy vallásosak vagy sem. De mégis, az, hogy áldást mondanak, az megmutatja számomra, hogy ezek az erények mind megvannak bennük. Mert ezek erények. Függetlenül attól, hogy hisznek-e Istenben. Ez az, amit én csodálok.

(Forrás: premierchristianity.com)

süti beállítások módosítása