Internet és migráció is szóba kerül Ferenc pápa nagypénteki keresztútján
SZEMlélek 2018. március 30.

Internet és migráció is szóba kerül Ferenc pápa nagypénteki keresztútján

Középiskolás diákok írják a Colosseum mellett tartott nagypénteki esemény elmélkedéseit, amelyek nemcsak a fiatalok problémáira, de a világ kihívásaira is reflektál Krisztus szenvedéstörténetének állomásait járva.

2017-04-14t184233z_2084765964_up1ed4e1fywnq_rtrmadp_3_religion-easter-pope-viacrucis.jpg

A tizenévesek életét leginkább feszegető kérdések kerültek az elmélkedések fókuszába, például az, hogy hogyan lehet az internet korában Jézus üzenetét hitelesen megélni? De a migráció kérdése is előkerül a 10. állomásnál, a 18 éves Greta Giglio tollából:

Egy fiatal bevándorló, egy megtört test érkezik arra földre, amely túlságosan kegyetlen, és készen áll arra, hogy elvegye ruháit és eladja azokat. Egyedül hagyva a keresztjénél, hozzád hasonlóan, sérülésekkel, horzsolásokkal a bőrén, hozzád hasonlóan, szemében hatalmas fájdalommal, hozzád hasonlóan.

A diákokat segítő tanár, Andrea Monda szerint a fiatalok az állomásokra saját tapasztalataik és az előttük álló kihívások tükrében tekintettek. Ez megmutatja a mai fiataloknak azt az oldalát, ami képessé teszi őket a magukba tekintésre és Jézus példáján alapuló önvizsgálatra.

A 14. állomás elmélkedését megfogalmazó Marta Croppo szerint hitük egyszerűsége miatt kérte a fiatalokat erre a feladatra Ferenc pápa, és mert képesek egy másféle üzenetet megfogalmazni a világ számára.

süti beállítások módosítása