Szűz Mária a világhírű mogyorókrém sikerének titka
SZEMlélek 2018. március 23.

Szűz Mária a világhírű mogyorókrém sikerének titka

Michele Ferrero általa készített finomságokat mind ismerjük, de talán kevesen tudják az alapítóról, hogy Olaszország leggazdagabb embereként is mélyen hívő katolikus maradt a Nutella atyja, aki a világhírű mogyorókrém sikerét Szűz Máriának tulajdonítja.

nutella-bread-pudding-recipe-2-1200.jpg

1946-ban alapította cégét, amelyet a Nutella tett világhírűvé, de nekik köszönhetjük a Mon Cherit, a Kinder szeletet és tojásokat, a Ferrero Rochert, a Pocket Coffeet és más finomságokat is. Megalkotójuk 2015-ben halt meg, 89 évesen, a világ egyik legsikeresebb embereként, a több mint 34 ezer dolgozót foglalkoztató 20 gyár és 9 mezőgazdasági üzem fejeként.

- A Ferrero sikerét a lourdes-i Szűzanyának köszönhetjük. Nélküle nem vittük volna sokra - mondta a cég alapításának 50. évfordulóján tartott ünnepségen, és ezt komolyan is gondolja: a világ összes Ferrero üzemében a Szűzanya egy kis szobra áll. Sőt, Michele Ferrero minden évben, felsővezetői körével együtt elzarándokolt Lourdesbe, és a cég dolgozóinak is minden évben látogatást szervezett a kegyhelyhez. Egyes pletykák szerint a Ferrero Rocher apró bon-bonjait is a lourdes-i szentély sziklás kóbarlangja ihlette.

(aleteia.org)

 

süti beállítások módosítása