Derű és dráma – ilyen lesz a jövő egyháza
SZEMlélek 2018. február 03.

Derű és dráma – ilyen lesz a jövő egyháza

– Csak provokálni szeretném egy kicsit a püspök atyát – fogalmazott az egyik kérdező azon a vitaesten, amelynek során Beer Miklós főpásztort lehetett faggatni a holnap kereszténysége kapcsán. Bemutatjuk a teljes videót.

vitaest5_vid1.jpg

Sikerülhet-e begyógyítani az egyházszakadások sebeit? Aggódjunk-e, hogy ürülnek a templomok? Mi legyen a kötelező cölibátussal, s vajon mikortól érett egy személyiség arra, hogy pappá szenteljék? Megpróbálja-e a politika befolyásolni az egyházi vezetők tevékenységét?

Ilyen témák kerültek terítékre a váci egyházmegye vezetőjének részvételével zajlott vitaesten, az alaklom végkicsengése pedig az örömteli és sok örömre okot nem adó részletek megemlítésén túl bátorítóan pozitív lett. Így foglalható össze a zárszó: ne távolról, másoktól várjuk azt, hogy élő hitet hoznak a környezetünkbe, hanem legyünk mi a jövő egyházának építői. Formáljunk bátran véleményt, formáljuk bátran a társadalomnak azt a szeletét, amelyben élünk.

A BonumTV jóvoltából az alábbiakban teljes egészében megtekinthető a Csillagvizsgáló vitaestsorozat 5. alkalmának felvétele.

 

adomanybanner_600.jpg

süti beállítások módosítása