A halál kapujából hozta vissza férjét egy hős édesanya
Gégény István 2018. január 02.

A halál kapujából hozta vissza férjét egy hős édesanya

Karácsony napján leállt egy férfi légzése – párja a mentők kiérkezéséig végezte az újraélesztést, sikerült életben is tartani a kétgyermekes apát.

komarommento.jpg

2017. december 25-én különösen – drámaian, majd reménytelien – alakult egy komáromi család ünnepe. Az apa rosszul lett, s míg a mentők kiértek, felesége tartotta benne a lelket, szó szerint. A mentésirányítók, miután kiküldték az esetkocsit, telefonon segítettek a nőnek a szakszerű újraélesztésben.

A kiérkező mentők átvették a beteg újraélesztését, majd – a komáromi mentőállomás beszámolóját szó szerint idézzük – "az égiek segítségével" 10 perccel később visszatért a beteg spontán légzése és keringése.

A beszámoló ezzel nem ér véget. "Tegnapi nap folyamán (dec. 30.) a mentőegység tagjai telefonon értesültek arról, hogy az általuk újraélesztett beteg jól van és saját maga ebédelt. Az örömünket kifejezni nem lehet, hiszen meglátogattuk a férfit a kórházban és személyesen tapasztalhattuk meg, hogy él és családja körében mosolyog. Még kicsit lábadozik, de a nehezén már túl van betegünk. Nagyon ritka az ilyen, és számunkra a karácsony ettől az évtől kezdve kicsit más emlékeket is hordoz majd magában. Visszaadhattuk a szeretet ünnepét egy kedves családnak, melyet egy kicsit néhány percre – órára elvett az élet. Szeretnénk ezúton is megköszönni a feleség szakszerű mellkas kompresszió végzését és a bátorságot és hősiességet, ahogyan viselkedett. Ő az igazi megmentő férje számára. További gyors felépülést kívánunk!"

– Most kicsit összekuszálódtak a mindennapok – ezt már Katalin, a feleség nyilatkozta a SZEMléleknek. Az ő hozzájárulásával osztjuk meg családja történetét, amely messze nem ért még véget. Férje súlyos szívpanaszok miatt lehetett rosszul, előfordulhat, hogy pacemaker beültetésére is szükség lesz. De nagy erőt jelent számukra a barátok, ismerősök és az egészségügyi dolgozók bátorítása, összefogása, amely segíthet az elkövetkezendő időszak várható megpróbáltatásainak elviseléséhez.

Zoltán él, s bár kórházban tölti ezeket a napokat, de átölelheti feleségét, gyermekeit. Az élet lehetőségét adni valakinek – aligha létezik ennél szebb ajándék.

(Az illusztráció forrása: a Komáromi Mentőállomás Facebook oldala)

süti beállítások módosítása