Botrány a nagycsaládosok ünnepén
Gégény István 2017. október 14.

Botrány a nagycsaládosok ünnepén

szinek.jpg30. születésnapját ünnepelte a Nagycsaládosok Országos Egyesülete, ahol az egyik megszólaló beszédét bekiabálások zavarták meg.

A programban szereplő 5 percnél sokkal hosszabbra nyúlt a jelenlévők jelzése szerint Annemie Drieskens beszéde a Várkert Bazárban október 14-én tartott rendezvényen. Ez a kisebbik gond, ráadásul Herczegh Anita, az államfő felesége jelen volt ugyan, de az előzetesen kiadott programtól eltérően nem mondott köszöntőt, így a COFACE szervezet elnöke hosszabban beszélhetett. Többen már azt sem értették, miért kell egy ilyen szép évforduló kapcsán a menekültekről, menekülő családokról megemlékezni, ám amikor az LMBTQ párok "családmodelljei" kerültek szóba, előbb megfagyott a levegő, majd hurrogás következett, bekiabálásokkal tarkítva.

Ünneprontás, nincs jobb szó erre, hiszen - amint arra a később a mikrofonhoz lépő Némethy Zoltán, a NOE korábbi főtitkára rámutatott - a szervezetük alapszabályában 30 éve változatlan formában szerepel a család fogalma, s nem kívánnak azon módosítani.

A kellemetlenséget hajókirándulás közben próbálták feldolgozni a nagycsaládok képviselői, a fájdalmuk pedig érhető. Annyi sok fórum nyílik a párkapcsolatokról szóló párbeszédre. Ez méltatlan megnyilvánulás volt a külföldi vendégtől.

Isten éltesse a Nagycsaládosok Országos Egyesületét, a nagycsaládokat és barátaikat!

süti beállítások módosítása