Terminátor az orgonánál
SZEMlélek 2017. szeptember 30.

Terminátor az orgonánál

Mindenkinek van egy álma. A kis Arnoldnak is volt, idős korára pedig beteljesült: kipróbálhatta egy katedrális sokmanuálos orgonáját.

termi.jpg

A testépítőből lett filmsztárból lett politikusból újfent filmsztárrá lett Arnold Schwarzenegger ezekben a napokban körbejárja Ausztria és Németország városait – nemrég az Oktoberfest résztvevőjeként találkozhattak vele az arra járók Münchenben.

Mi egy Passau-i látogatására lettünk figyelmesek – a Daily Mail Online cikke alapján –, a helyi Szent István katedrálisban ugyanis saját bevallása szerint gyermekkori álmát sikerült valóra váltania. Osztrák és amerikai barátaival közösen egy orgonakoncerten vett részt a dómban, s ha már ott volt, engedélyt kért, hogy néhány hang megszólaltatása erejéig kipróbálhassa a nemes hangszert. Mertek volna neki nemet mondani?

A Terminátor megtestesítője és a hangszerek királynőjének találkozása nem feltétlenül hozott a videófelvétel alapján felejthetetlen művészi élményt az éppen akkor a katedrálisban tartózkodóknak, de ha maga Arnold egy "mennyei" élménnyel gazdagodhatott – márpedig úgy tűnik –, igenis nagy értéket képviselhet ez a rövid zenei találkozás.

Ahogy egy kommentelő találóan rámutatott, könnyen lehet, hogy az izmos ex-szenátor később még visszatér az orgonáláshoz, mondván: "I'll be Bach"... :)

(Nyitókép forrása: Passau-i Egyházmegye)

süti beállítások módosítása