Te kitöltötted már a Vatikán ifjúsági kérdőívét?
Gégény István 2017. július 07.

Te kitöltötted már a Vatikán ifjúsági kérdőívét?

2018 októberében az ifjúság témájában szerveznek püspöki szinódust, amelynek előkészítéseként 16-29 év közöttiek online véleményét is várják.

ifi.jpg

Fiatalok, hit és döntés a hivatásról – ezzel a címmel készülődnek a katolikus egyház vezetői újabb "csúcstalálkozóra". Korábban, az úgynevezett családszinódus meghirdetésekor már adódott rá lehetőség, hogy kérdőíves formában egyfajta alulról jövő állapotjelentés segítse a munkát. A magyar egyházi vezetés azonban – sokak szerint botrányosan – elzárkózott a válaszadás szabaddá tételétől, a kérdőív közzétételétől, míg más országokban a pápa szándéka szerint valóban bárki kitölthette azt.

Az egyház szeretné hallani a hangodat – hirdeti az új kérdőív (ide kattintva meg is nyílik), amelyet ezúttal központilag nyilvánossá tettek, így nehéz lenne bárkit eltiltani a felmérésben való részvételtől. Magyar nyelvű változat sajnos – egyelőre – nem érhető el, de fiataljaink jelentős része beszéli valamely világnyelvet az angol, német, francia, spanyol közül, továbbá olasz és portugál opció is szerepel a listában.

A Vatikán alapvetően 16-29 évesek válaszaira számít, de a rendszer gond nélkül elfogadja az 1950-2001 között születettek visszajelzéseit. A kérdőív kitöltéséhez nem lesz elég 2-3 perc, de érdemes időt szánni rá, mert alapos és releváns kérdések, válaszlehetőségek segíthetik a döntéshozókat az egyház nagy hajójának kormányzásában. A felmérésben való részvételre 2017. november 30-ig van lehetőség.

Ha még nem töltötted ki, de megszólítva érzed magad, ne tétovázz! Az egyház vezetése szeretné hallani a hangodat!

(Kép forrása: salttandlighttv.org)

süti beállítások módosítása