Ők a londoni merénylet katolikus áldozatai
SZEMlélek 2017. június 08.

Ők a londoni merénylet katolikus áldozatai

Egy hívő katolikus fiatalember, Ignacio egyike a londoni merénylet áldozatainak. Egy fiatal nőt próbált megvédeni a terroristától múlt szombaton, amikor meggyilkolták. 

Ignacio Echeverriára mindig a gyengék védelmére kelt és rendszeresen járt szentmisére is családja és barátai visszaemlékezése szerint.

ignacio-800x500.jpg

Egykor egy madridi ifjúsági közösség tagja volt, Londonban pénzmosás elleni csapat tagjaként dolgozott egy bankban, ahol kiállt magáért és társaiért is. A 39 éves spanyol fiatalember gördeszkájával támadt a merénylőre, hogy megvédje a nőt.

screen-shot-2017-06-08-at-11_14_06.png

De nem ő az egyetlen katolikus, aki az áldozatok közt van. A kanadai Christine Archibald éppen vőlegényével találkozott volna, amikor elütötték a teherautóval. Londoni utazása előtt egy hajléktalanszállón dolgozott, valamint drog és alkoholfüggőket segítő programokat szervezett. Családja a helyi plébánián keresztül kiadott közleményében arra kér mindenkit, hogy Chrissy emlékére tegyük jobbá saját közösségünket: önkénteskedjük, adományozzunk a hajléktalanszállóknak.

(catholicherald.co.uk)

süti beállítások módosítása