Pappá szentelték a kormányfő fiát
SZEMlélek 2017. május 31.

Pappá szentelték a kormányfő fiát

Történelmi napot ült a lengyel miniszterelnök asszony és családja a hétvégén.

Beata Szydło legidősebb fia, a 25 éves Tymoteusz Szydłot pappá szentelték múlt szombaton. A hagyományok szerint szülőfalujában tartotta másnap újmiséjét, amelyen szülei és testvére is részt vettek. Első miséjében köszönetét fejezte ki, elsősorban Istennek.

web3-tymoteusz-szydc582o-priest-prime-minister-east-news1.jpg

- Emberi szavak nem fejezhetik ki a hálát, amivel tartozom neked, Istenem. Ezért, csak annyit kérek, hogy tarts meg engem a Te szent szolgálatodban - mondta a fiatal atya, aki a krakkói szemináriumban tanult 6 évet felszentelése előtt.

Családját, barátait és a falu lakóit arra kérte, hogy imádkozzanak érte.  

- Tegnap pappá szentelték, ma első miséjét mondta a helyi plébánián a szomszédaink és rokonaink körében. Ebben a templomban keresztelték meg, itt volt elsőáldozó és ministráns is. Túláradó örömöt érzünk... - mondta az újmise bemutatása után édesanyja. - Történelmi nap ez a családunknak, hihetetlenül boldogok és büszkék vagyunk!

da8ggoyxsaak_7e.jpg

- Sokat imádkoztunk érte az évek alatt. Csak azt szeretném, ha egyszerűen egy jó pap lenne és biztos vagyok benne, hogy ez így is lesz - tette hozzá a büszke édesanya.

Amikor elmondta nekünk, hogy belép a szemináriumba, tudtam, hogy ez nem is vitás. - mondta a miniszterelnök egy 2015-ös interjúban - A férjem szerint sokban hasonlít rám Tymoteusz, elsősorban a következetességében, de ugyanolyan hajthatatlan is, mint én. 

(aleteia.org, catholicherald.co.uk)

süti beállítások módosítása