Karizmatikusokkal ünnepel Ferenc pápa
SZEMlélek 2017. május 04.

Karizmatikusokkal ünnepel Ferenc pápa

Pünkösdkor katolikus karizmatikus közösségekkel közösen ünnepel az egyházfő Rómában, amikor a katolikus karizmatikus megújulás megalapításának 50. évfordulójára emlékeznek.

charismatic.jpg

Az úgynevezett pünkösdi közösségeket 2014-ben hívta meg a pápa a közös ünnepre. A programsorozat május 31-én veszi kezdetét Rómában: imaalkalmakra, ifjúsági fesztiválra, hittudósok találkozójára és műhelymunkákra várják az érdeklődőket.

A 2014-es találkozón Ferenc pápa megosztotta őszinte, személyes tapasztalatát a karizmatikus mozgalmakkal kapcsolatban. Elismerte, hogy számára nem volt mindig könnyű a karizmatikus mozgalmak által használt imamód elfogadása. E találkozón a Szentatya felett is imádkoztak a színpadon, nyelveken szóltak és énekeltek. 

20110203cnsbr04471.jpg

– A karizmatikus megújulás korai éveiben Buenos Airesben nem igazán kedveltem a karizmatikusokat – mondta 3 évvel korábban Ferenc pápa. – Azt mondtam róluk, hogy olyanok, mint egy szambaiskola. De apránként felismertem, hogy mozgalmuk milyen sok jót tett a katolikusokért és az egyházért – fogalmazott.

(catholicherald.co.uk)

süti beállítások módosítása