Sosincs késő az ökológiai megtérésre
SZEMlélek 2017. április 04.

Sosincs késő az ökológiai megtérésre

Ökológiai megtérésre van szükségünk, hirdeti a Naphimnusz Teremtésvédelmi Egyesület. Ezért - a már hagyományosnak számító - nagyböjti cikksorozatukban az ökológiai megtérés folyamatát elmélkedik át.

stfrancisstatueforest.jpg

Nagyböjt hat vasárnapjain megjelenő cikkekkel lépésről lépésre haladhatunk a megtérésben: a felismeréstől a mélyponton áta kiút ígéretén keresztül, ismerkedve az új úttaltanúságot téve róla, egészen az ünneplésig.

Ez az út nem rövid. Ha az idei Nagyböjt alatt nem "tértünk meg", akkor sincs még késő belevágni, mert megtérni sosem késő. Ferenc pápa is erre buzdít mindenkit az "Áldott légy..." kezdetű enciklikájában, amikor azt írja: «Ha ”a külső sivatagok azért szaporodtak el a világon, mert a belső sivatagok szétterjedtek”, [akkor] a környezeti válság mély belső megtérésre hívó felszólítás.»

Ökológiai megtérésre van tehát szükségünk, amely azt jelenti: engedjük, hogy Jézussal való találkozásunk minden következménye megjelenjen a minket körülvevő világhoz fűződő kapcsolatainkban.

cq5dam_web_1280_1280_1.jpeg

A Naphimnusz Egyesület 2011 óta működik, hogy aktívan segítse és koordinálja a magyar katolikus közösségek teremtésvédelmi együttműködését, tömörítse a teremtett világ megóvásáért tevékenykedni szándékozókat. Ferenc pápa és egyházi szervezetek kezdeményezéseivel összhangban alulról jövő választ adnak, népszerűsítik és a gyakorlatba átültetik az Egyház tanításának megfelelő környezettudatos gondolkodás- és cselekvésmódot.

süti beállítások módosítása