Közeledni, meghallgatni, meglátni: az Osonó Színházműhely Budapesten játszik
SZEMlélek 2017. április 03.

Közeledni, meghallgatni, meglátni: az Osonó Színházműhely Budapesten játszik

Egy színház, amely az előadások létrehozásán túl a párbeszédre törekszik. A sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhely Budapestre érkezett és ma este a Háló Közösségi és Kulturális Központ vendégei.

A darab, az Ahogyan a víz tükrözi az arcot szövegkönyve fiatalok személyes történeteiből áll össze. Az őket érintő társadalmi és szociális problémákat, a magányos gyerekek, a tehetetlen szülők, a kiszolgáltatott fiatalok helyzetét és történeteit járja körbe a társulat, megmutatva arcainkat, ahogyan a víz tükrözi azokat. 

ahogyan5.jpg

A hétfő este műsoron lévő előadás dokumentarista jellegű mű, intenzív élmény biztosít, hogy a résztvevők saját önismeretük és másokkal való kapcsolatuk fejlesztését elősegítse. Fazakas Misi által rendezett produkciót eddig 466 alkalommal mutatta be a társulat 3 kontinens 23 országának 165 településén.

ahogyan8.jpg

Az Osonó Színházműhely független, alternatív színházi kezdeményezés. Nevük, az Osonó kifejezés idézi azt a színházi formát, amelyet a társulat képvisel: közeledni, meghallgatni, meglátni a vándorló ember álmait, félelmeit, szenvedélyeit és örömeit, aztán a megfigyelt valóságokat olyan történetbe helyezni, amely, mint tükör hat a néző számára.

Az Ahogyan a víz tükrözi az arcot ma este 19 órai kezdéssel megtekinthető a Hálóban, a Semmelweis utca 4. szám alatt. Az egy órás előadás után moderált interaktív beszélgetésre is lehetőség nyílik az előadók vezetésével. A belépés ingyenes, tetszés szerinti adományokat szívesen fogadnak a társulat támogatására.

17157778_1453378364695124_1703275173117455266_o.jpg

süti beállítások módosítása