Böjte Csaba: Olimpia helyett múld felül önmagad!
SZEMlélek 2017. február 24.

Böjte Csaba: Olimpia helyett múld felül önmagad!

Az árvákat felkaroló szerzetes szerint nem legyőznünk kell egymást, hanem meggyőznünk mindenkit arról, hogy összefogással, szorgalmas tanulással, becsületes munkával, a dobogó legmagasabb fokára állhatunk.

bcs.jpg

– Minden bölcs emberrel együtt vallom, hogy az ország nagyjainak ma nem a stadionokban kell diadalmasan a zászlót magasba emelni, hanem a családjainkban, falvainkban, városainkban kell a pozitív gondolkodást, életigenlő, jókedvű, vidám, szolidáris szemléletet győzelemre vinni – írja levelében Csaba testvér, amiből néhány gondolatot idézünk.

Ahogyan jó, a forró nyárban a hegyi tó kristálytiszta vizében megfürödni, vagy az árnyékban barátokkal egy hideg sör mellé leülni, ugyanúgy jó nyitott szemmel álmodni, bátor terveket szőni, akár csupasz testtel nekifeszülni a haladásunkat visszafogó falaknak, puszta kézzel is legyőzni a szárnyalásunkat porba rántó korlátokat! Sokkal jobb élni, küzdeni, új világokat meghódítani, mind a kispadon ülni és blazir cinizmussal másokat kommentálni!

Egy életünk van!  Az olimpiát meghirdető ősi görögökkel vallom, az egyetlen emberhez méltó célt: múld felül önmagad! Mint keresztény ember, Istenre figyelve tudom, hogy a teremtés hajnalán, még a bűnbeesés előtt Istenünk egyetlen parancsot adott: Szaporodjatok  sokasodjatok, és hajtsátok uralmatok alá a földet! Épp ezért vallom, hogy az olimpiánál nagyobb cél ma, meggyőzni a fiataljainkat, hogy merjenek élni, álmodni, küzdeni és győzni!

Értessük meg kortársainkkal, ahogyan a vadász számára a zsákmány nem csak élelem, hanem trófea is, a bölcs, kitartó munka, nem csak megélhetés, hanem boldogságot jelentő élet, ajándék, áldás is! Igen, az emberiség kínzó kérdéseire a válasz a te vállalkozásod legyen!

(Forrás: magnificat.ro)

süti beállítások módosítása