Antivalentin - 10 tuti tipp boldog párkapcsolat ellen
SZEMlélek 2017. február 14.

Antivalentin - 10 tuti tipp boldog párkapcsolat ellen

A "hogyan és mitől működik" boncolgatása helyett kivételesen azt mutatjuk be, hogy mi az, amitől biztosan tönkremegy egy kapcsolat. Aztán gondold át, hogy tényleg ilyesmire vágysz-e...

anti.jpg

1. Ne légy őszinte!

Ha úgy érzed, valami nyomja a lelkedet és meg kellene osztani a másikkal, ne tedd! Ha ugyanis felvállalod a gyengeségeidet, akkor a másik biztosan visszaél vele. Hiszen már pelenkás kora óta arra készül, hogy ha megtud valakiről valami bensőségeset, azt rögtön világgá kürtölje. Meg ott a Facebook is, gondolkodj! Tuti posztolni fogja... Ráadásul, ha őszinte vagy, meg ő is, a végén még közelednétek egymáshoz. Azt meg nem akarhatod, hogy valaki közel legyen hozzád! Hiszen megérinthet, simogathat és meg is ölelgethet! Nincs is rosszabb, ha jól belegondolsz, mint egy meghitt, harmonikus kapcsolat. És biztosan tudod, hogy ember és ember között ez létre sem jöhet. Arra ott vannak a kutyák.

2. Mindig magadról beszélj!

Ha nehezedre esik, akkor gondolj a másikra. A beszéd energiaveszteséggel jár, ettől megnő a fogyasztása. Ha valamit már elmondtál többször is, mondd el még ezerszer. Nem unja ő, szívesen hallgat. Hallgatni arany, és ő a te drágád! Ha csak te beszélsz, ő nem tud szájjal verni! Ha már nem bírod szusszal és mégis mond valamit, hagyd ott! Hiszen mindig békére és csendre vágyott.

3. Kritizáld sokat!

Ha csak teheted, tegyél megjegyzéseket. Mindenére. A ruhájára, a gondolkodására, a dolgaira, a családját ki ne hagyd. Életének minden területét igyekezz górcső alá venni, napjában többször. SMS-t is küldhetsz, de fel is hívhatod! Jól szedd össze, mikor és milyen helyzetben a leghatásosabb egy-egy megjegyzés, írd is fel, miket nem mondtál eddig. Nagyon fontos, hogy a rosszra koncentrálj, és ne fogd vissza magad. Még a végén megkedvel! Azt meg nem akarod, ugye?

4. Segíts neki utálni a saját családját!

Ez elengedhetetlen. Hisz mi is tarthat jobban össze titeket a közös gyűlöletnél? Beszéljétek meg, kit hogyan bántott az anyja, apja, bármilyen családtagja, és ezt tudatosítsátok a másikban, minél erősebben. Sose felejtse el, hogy lényegében a saját családja csak ellenség lehet. A megbocsátás szóba sem jöhet, hiszen akkor hogyan gyűlölködtök? Gondolkodj, gondolkodj, érezz! Van nagyobb hajtóerő a bosszúnál? Hát nem láttál elég sorozatot?

5. Kerüld a közös programokat!

Ne szervezzetek együtt semmit, mert a sok közös élmény további közelséget okozhat! Ha bármit kitalál, ne engedj neki! Vedd rá, hogy otthon maradjatok! Rendeljetek pizzát, ne mozogjatok és nézzetek minél több tévéműsort! Ha unjátok már, akkor okostelefonozzatok, de jó a tablet, a laptop is. A lényeg, hogy ne nagyon kelljen a másikkal lenni csak úgy, minden kellék nélkül, szemtől-szemben. Bármiféle eszköz bevethető.

6. Emlékezz mindenre!

Ha mégsem bírjátok közös programok nélkül, akkor játszatok memóriajátékot! Ki milyen sérelemre emlékszik? Ezt vágjátok egymás fejéhez és szívéhez. Az nyer, aki a legtöbbre emlékszik. Lehet újakat is kitalálni, egyet-egyet többször is kimondani. Csodálatos az emlékezet, ugye? Hidd el, ha nagyon megerőlteted magad, rájössz, hogy az egész kapcsolatotok egy durva lelki sértés.

7. Legyél féltékeny!

Nem bízhatsz csak úgy meg benne... Kérdezősködj mindene felől! A legjobb, ha kémprogramokat telepítesz a gépére, telefonjára és mindig kérdezgeted, merre jár, hol van és kivel. A legbiztosabb, ha ezt akkor is megteszed, amikor éppen veled van. Hiszen akkor jól láthatja, hogy aggódsz érte, meg értetek!

8. Légy önző a szexben (is)!

Sose érdeklődj, mik az igényei, mit és hogyan szeret. Kizárólag a saját vágyaiddal foglalkozz. Ne vedd komolyan, ha erről beszélni akar. Miért is akarna? A szexről nem beszélni kell, hanem csinálni. Törődjön ő is a saját boldogságával, hiszen te is azt csinálod.

9. Legyél rendetlen!

Ha a fentiek már jól mennek, akkor mellé még fontos lehet, hogy hagyd szanaszét a ruháidat, ne végezz házimunkát és legyél nagyon igénytelen! Ez segíthet, hogy igazán rosszul lehess, és ha még mindig kedve van hozzád, akkor ő is!

10. Sértődj meg sokszor, sokáig!

Csak az igazán nagyok tudnak mindig, mindenen megsértődni. Egyetlen alkalmat se hagyj ki, tartson minél hosszabb ideig. Megsértődni komoly, érett személyiségre vall, amilyen, ugye, te is vagy! Ráadásul mikor éppen bent van a szívedben a sér-elem, nem kell foglalkoznod semmivel. Csak magaddal lehetsz, szabadon ölelgetheted a sérelmeidet. Hát nem csodálatos?

Ha ezt sikerül mind betartani, ami nem nagy ördöngösség, akkor biztosan sokat segíthetsz egy másik embernek vele(d): tökéletes képet tudsz neki mutatni arról, hogy mire és kire nincs szüksége.

Szőke Tibor

süti beállítások módosítása