Máltai egyházi vezetők is üdvözlik az Amoris Laetitia útmutatásait
SZEMlélek 2017. január 27.

Máltai egyházi vezetők is üdvözlik az Amoris Laetitia útmutatásait

"Mint a csillag, ami a napkeleti bölcseket vezette a Jézussal való találkozáshoz, úgy vezet minket, tanítványokat Jézus felé A szeretet öröme kezdetű apostoli buzdítás." Így kezdődik a máltai püspökök által kiadott dokumentum, amelyben az Amoris Laetitia sokak által vitatott részeit értelmezik.

A máltai egyházi vezetők által készített útmutató megnyitja a lehetőséget azoknak az elváltaknak és "újraházasodottaknak", akik "békében vannak Istennel", hogy szentségekhez járulhassanak.

nevtelen.jpg

Az üzenet azoknak a pároknak és családoknak is szól, akik bonyolult élethelyzetben vannak, különösen azoknak a különélő vagy elvált személyeknek, akik új kapcsolatba léptek be. Ők talán "elvesztették" az első házasságukat, de vannak köztük, akik nem vesztették el Jézusba vetett reményüket. Néhányukban ott él a vágy, hogy harmóniában éljenek Istennek és az egyházzal. Olyannyira vágynak erre, hogy tőlünk várnak útmutatást, hogy mit tehetnek azért, hogy a bűnbocsánat és szentáldozás szentségéhez járulhassanak. A napkeleti bölcsekhez hasonlóan, akik Jézussal való találkozásuk után más utat választottak, mint amin érkeztek (Mt 2, 12), a Krisztussal való találkozásuk után számukra is lehetetlenné válik, hogy ugyanazt az utat kövessék, mint előtte. Őszinte belátással és kísérővel mellettük, Isten új utakat nyit számukra, még akkor is, hogy ha életük legsötétebb időszakán vannak túl, hibákkal, az árulás és az elhagyatottság szomorú tapasztalataival a hátuk mögött. Krisztussal és az egyházzal való találkozásuk olyan fényt jelenthet számukra, amely jelenlegi életüket betölti világossággal, és bátorítja őket, hogy reménnyel és bátorsággal a szívükben visszataláljanak Istenhez.

A dokumentum teljes terjedelemben, angol nyelven ITT olvasható.

süti beállítások módosítása