Keresztény-zsidó imaóra Terézvárosban
SZEMlélek 2017. január 23.

Keresztény-zsidó imaóra Terézvárosban

Véget ért az ökumenikus imahét, melynek nyolcadik napján egy keresztény-zsidó imaórára gyűltek össze a budapesti Avilai Nagy Szent Teréz-templomban. Erdő Péter bíboros és Darvas István rabbi igehirdetései után a többi keresztény felekezet képviselőivel közösen imádkoztak a veronai buszbaleset áldozataiért.

20111111-steiner-kristof-shoppingolni-meno-imadkozni-gaz.jpg

Erdő Péter bíboros útmutatást adott a gyökereinkhez, Jézus Krisztushoz való visszatéréshez. Az Ő népével való egység, az Istentől adott ősi kinyilatkoztatás újbóli felfedezésére szólított fel. Meg kell hallanunk megtérésre hívó szavát, folytatta a bíboros. Át kell élnünk örömhírét, hogy Isten irgalmas, hogy Isten szeret minket, és az ő szeretetével kell fordulnunk szenvedő embertársaink felé.

- Zsidók és keresztények, mint Ábrahám fiai, arra hivatottak, hogy áldás legyenek a világnak… azáltal, hogy közösen elköteleződnek az összes emberek és népek közötti béke és igazságosság mellett, és ezt maradéktalanul és mélységesen teszik, ahogyan Isten gondolta el rólunk, és készek az áldozatokra, amelyeket egy ilyen magasztos feladat megkíván - idézte Szent II. János Pál szavait.

Darvas István, a Bét Jehuda zsinagóga rabbija idehirdetésének középpontjába az imádságot helyezte. 

- Meghallgatta Mózest, aki a pusztában negyven nap és negyven éjjel imádkozott, de meghallgatta akkor is, amikor a testvéréért, Mirjamért csak néhány szóban kérte: „Istenem, kérlek, gyógyítsd meg őt.” Van olyan imádság, amelyet el sem kell mondani, az Úr megválaszolja. - idézte a rabbi Háfec Háim rabbi gondolatait. Ha nem magunkért, egyénekért imádkozunk, hanem a közösségért, a társadalomért, az emberiségért, ez az imánk azonnal meghallgatásra talál, zárta beszédét Darvas.

(magyarkurir.hu)

süti beállítások módosítása