Cukiskodó fotó miatt tiltakozik egy plébános
SZEMlélek 2017. január 11.

Cukiskodó fotó miatt tiltakozik egy plébános

Az egyik megyei napilap 2016. december 24-én megjelent lapszámában olyan betlehemi kompozíciót mutatott be elismerő szavak kíséretében, amelyen kutyákkal helyettesítették a Szent Család tagjait.

Tiltakozó levelet írt Horváth Imre plébános - megfogalmazása szerint életében első alkalommal - a Fejér Megyei Hírlap főszerkesztőjének. Véleménye és a hozzá forduló hívek panasza szerint az adott fotó nemhogy nem "cuki" - ahogy a lap szerkesztői fogalmaztak -, hanem "a hitüket a mindennapos során is megélni próbálók számára kifejezetten sértő".

Az alábbi fotó nagyon hasonlít a levélben jelzett képhez, de nem tudjuk, hogy pontosan ugyanarról a képről van-e szó. A forrást nem linkeljük, mert ennél merészebb/megalázóbb kompozíciók is szerepelnek ott, viszont az adott oldal szerkesztői nem a "legcukibb", hanem "a világ leghülyébb" ilyen összeállításainak sorában említik az állati "betlehemet".

kutyabetlehem.jpg

Hogy az újságírók gúnyolódásnak szánták-e a fotó és az azt kísérő szöveg közlését, nem tudni, a katolikus pap a levél szerint annak vette, ezért bocsánatkérést vár a lap nyomtatott hasábjain.

kutyalevel.png

(A levél forrása a székesfehérvár-öreghegyi plébánia Facebook oldala.)

süti beállítások módosítása