Halála után is az embereket szolgálná Bombay püspöke
SZEMlélek 2017. január 05.

Halála után is az embereket szolgálná Bombay püspöke

Szervdonornak jelentkezik és erre biztat másokat is Bombay segédpüspöke, Angelo Gracias.

Halála után így szolgálná Istent és az embereket, ezért döntött szervei felajánlásában a 77 éves püspök. Ha a szemeimmel láthat valaki vagy a vesém teszi lehetővé, hogy tovább éljen, akkor azt gondolom, hogy ez is Istennek tett szolgálat, mondta.

organ-donation-banner.jpeg

Egyre népszerűbb a szervdonáció az ázsiai keresztény közösségekben, ahol egyre több pap, szerzetes és hívő dönt úgy, hogy ha esetleg az agyhalál állapotába kerülnek, akkor szerveiket másokba átültethessék. Gracias atya fontosnak tartja, hogy felhívja a keresztény közösség figyelmét arra, hogy hogyan tudjuk szolgálni Istent és az embereket még halálunk után is. 

2014 októberében Ferenc pápa is beszélt a szervadományozásról, mint a "szeretet bizonyítékáról". Gracias püspök idézte a Szentatya szavait, megerősítve üzenetét, és felidézte, hogy maga Bombay érseke, Oswald Gracia is szervdonor.

1822119.jpg

Bombayban 2016-ban 58 szerv felajánlás volt, ami összesen közel 200 ember életét mentette meg: 91 vesebeteg, 58 májbeteget és 34 szívproblémákkal küzdő betegen segítettek.

(fides.org)

süti beállítások módosítása