Mit szólnál, ha Isten néger nő lenne?
SZEMlélek 2016. december 02.

Mit szólnál, ha Isten néger nő lenne?

Ha létezik könyv, amelyet elolvasva nem leszünk ugyanazok, mint előtte, A viskó biztosan ilyen alkotás. És most megfilmesítették.

visko.jpg

Borzalmas, felkavaró alaptörténete van William Paul Young világhírű írásának. A viskó mégsem elsősorban egy család tragédiájáról, hanem Istennel való kapcsolatunk újrafelfedezéséről szól. Ehhez a szerző olyan motívumokat használ, amelyek önmagukban is felébresztenek.

A Szentháromságot például olyan merészen újszerűen ábrázolja az író, hogy meggyőződéses hívek ennél a résznél talán le is csapják a könyvet. Aztán remélhetőleg újra kinyitják, és folytatják az olvasást. A hittel kevésbé közeli kapcsolatban állók számára viszont ekkor kezd igazán érdekessé válni a cselekmények fonala - az egész sztorit viszont nem fogjuk lelőni.

Merész vállalkozás egy sikerkönyv megfilmesítése, nem is mindig szokott sikert aratni az adaptáció. Hogy milyen sorsra jut majd a mozikban A viskó, nehéz megjósolni, de az előzetes hűen hozza mindazt az érzelmi hullámvasutazást, amit olvasóként bárki átélhet(ett).

A film 2017. március 3-án debütál a tengerentúlon. Drukkolunk neki, hogy mielőbb ideérjen!

süti beállítások módosítása