Önzetlen szeretet, ami életben tart
SZEMlélek 2016. november 29.

Önzetlen szeretet, ami életben tart

Használd ki minden idődet, nem számít hány éves vagy! Vallotta Lillian Weber, aki 101 éves koráig nap mint nap ruhácskákat varrt afrikai rászoruló gyermekek számára.

96 éves kora óta mindennap az egyedi ruhákon dolgozott, 99 évesen azt a célt tűzte ki magának, hogy 100. születésnapja előtt megvarrja az 1000. ruhát. Sikerült neki, sőt: 1051. ruhát is maga mögött tudva ünnepelte a születésnapját 2015-ben.

qc-woman-makes-1000th-dress-just-before-her-100th-birthday.jpg

A ruhákat ő maga tervezte, mindegyikhez egyedi díszt, mintát adott, hogy különlegesség tegye azt. Reggel kezdett a ruhák varrásában, délutánra már be is fejezte őket. Az elkészült darabokat lánya szállította egy iowai idősek otthonába, ahonnan az ott élők által készített ruhákkal együtt eljutatták Afrikába a Little Dresses for Africa szervezet közreműködésével. Az idős hölgy legnagyobb vágya az volt, hogy a kislányok még szebbnek érezhessék magukat a ruhákban, még akkor is, ha nyomorban élnek.

lillian-and-dresses.jpg

A jótékonysági szervezet alapítója és vezetője, Rachel O’Neill szerint nem csak erről van szó, mert ezek a ruhák életeket mentenek. Ha a lányok új ruhákat viselnek, akkor sokkal kevésbé eshet bajuk, mert tudják róluk, hogy valaki gondjukat viseli. Az amerikai alapítású non-profit szervezet árvaházakba, egyházakhoz és iskolákba szállítja a ruhákat, Afrika 47 országában.

mom-sewing-dispatch.jpg

Menj korán ágyba és kelj fel későn, egyél azt, amit szeretnél, osztotta meg Lillian a hosszú élet titkát. Ha sütit és tortát ennél, egyél! Túl rövid az élet, hogy ne élvezd ezeket, vallotta az idős hölgy.

570c0aa4739ee_image.jpg

Lillian 101. születésnapja estéjén tért örök nyugalomra idén májusban. Néhány órával halála előtt még befejezte az utolsó ruhácskát, a 1234. darabot.

dresses-for-needy-children-lillian-weber-3.jpg

(foxnews.comaleteia.org, wqad.com)

süti beállítások módosítása