Isten szolgája szeretne lenni a Transformers sztárja
SZEMlélek 2016. szeptember 23.

Isten szolgája szeretne lenni a Transformers sztárja

Az angliai Seahouses kisvárosában különleges résztvevője volt a múlt vasárnapi szentmisének.

nehjiuswjs7vlo_1_b.jpg

Az Anglia északkeleti részén zajló Transformers: Az utolsó lovag forgatását Mark Wahlberg miatt rövid időre fel kellett függeszteni. A színész a Szent Aidan templomban a helyi közösséggel együtt részt vett a szentmisén, szentáldozáshoz is járult, valamint egy nagyobb adománnyal támogatta a templomot. A padsorokban jelenlévő 70-80 hívő egyike szürreálisnak nevezte a híres amerikai színész jelenlétét közösségükben. A misét celebráló Des McGivern atya nem ismerte fel Wahlberget, habár testőrei kíséretében volt, ami valljuk be, igen ritka látvány a szentmisén. A plébánosnak a szentmise után mondták el, ki is vett részt velük együtt az istentiszteleten.

mark-wahlberg-takes-a-break-from-transformers-filming-to-attend-sunday-mass-14_1.jpg

Walhbergről köztudott, hogy gyakorló római katolikus. 2012-ben azt nyilatkozta, hogy nem csak vasárnaponként, de mindennap ellátogat a templomba.

- Így kezdem minden napomat. Szeretek beülni 15-20 percre imádkozni - mondta egy interjúban - Azért imádkozom, hogy jó szolgája legyek Istennek, hogy megálljam a helyem apaként, férjként, gyermekként, barátként, testvérként, nagybácsiként, szomszédként, hogy jó példa legyek azoknak, akik felnéznek rám, és jó követője azoknak, akik Isten szolgálják és jót tesznek.

comaidan.jpg

Walhberg a hitét nevezte az egyetlen tényezőnek, aminek köszönheti, hogy csökönyös fiatal srácból (aki 16 évesen 45 napot töltött a börtönben) családapává vált.

forher.aleteia.org

(fotó: seahouseswebsite.co.uk; justjared.com; movieweb.com)

süti beállítások módosítása