Evangelizálj a virtuális valóság segítségével!
SZEMlélek 2016. július 19.

Evangelizálj a virtuális valóság segítségével!

Az Egyesült Államok történetének legnépszerűbb mobilalkalmazása megjelenése utáni első héten már 21 millió felhasználóval bírt. A Pokemon Go applikáció július 6. óta elérhető. De mi köze ennek az evangelizációhoz?

A játék a fiatal felnőttek körében különösen népszerű, hiszen a ’90-es években tomboló Pokemon őrület most megelevenedik a virtuális valóságban. A Pokemon Go kiterjeszti a valóságot, összemossa a virtuálisan kreált elemeket a valós környezettel, így a játékosok úgy mozoghatnak az utcákon, hogy közben a játékban szereplő lényeket összegyűjtik.

pokemon-church.jpg

A játék helyszíneit valós terek adják, így a PokeStopként jelölt bolt vagy a Gymnek kinevezett küzdőterek lehetnek akár valós üzletek, terek vagy akár templomok is. Ezt sok üzlet tulajdonosa kihasználja, de már egyházi közösségek is építenek erre a lehetőségre, hiszen szinte házhoz jönnek az evangelizációért.

Több amerikai plébánia értetlenül állt a templomban és környékén, illetve a plébánián feltűnő, telefonokat bámuló fiatalok tömege előtt. De hamar kiderült, hogy ezek a plébániák PokeStopként vagy Gymként is üzemelnek. A váratlan látogatókat volt, ahol a plébánia fiatal papja, aki szintén használja az alkalmazást, beinvitálta a plébániára. De a legtöbb plébániai dolgozó nem is tud a játékról.

pokemon-go-arizona-church.jpg

Az egyik PokeStopként működő plébánia arra kérte az odalátogató játékosokat, hogy tartsák tiszteletben a templomot és a plébániát, és egyúttal közös ünneplésre és fagylaltozásra is hívta őket, amit a hónapvégén a templom névadó szentjének ünnepén tartanak.

süti beállítások módosítása