Engedjük meglepni magunkat! – Lélekemelő #2
SZEMlélek 2018. április 08.

Engedjük meglepni magunkat! – Lélekemelő #2

Vasárnap van, így újra jelentkezik Varga László katolikus püspök rovata a SZEMléleken. Ismét hét lélekerősítő morzsával segít jobb emberré válnunk.

laciatya.jpg

április 2.
Ő a Feltámadott, mi a feltámadók. Ehhez találkoznunk kell vele, aminek a gyümölcse olyan, mint a földbe rejtett mag szárba szökkenése. Csendes de feltartóztathatatlan esemény! Az életünk megváltozása rá a bizonyíték!

április 3.
Vallásos viselkedés helyett a feltámadás örömhírének dinamikáját várják tőlünk. A Szentlélek spontaneitása több, mint jó benyomás keltése magunkról. Engedjük meglepni magunkat!

április 4.
Ideje lenne elgondolkodni azon, hogy a fiatalok, megtapasztalva álmaik összetöretését, vágyakozva a szeretet után, nem hozzánk fordulnak, akik az Irgalom és Szeretet Istenét hirdetjük. Lehet, hogy nem őróla teszünk tanúságot?

április 5.
Ne kívánd, hogy jónak, szentnek tartsanak, de akarj azzá válni. A többit nyugodtan bízd rá a Szentre!

április 6.
Aki bűnös, az még nem romlott, csak az önelégült, a nagyképű bűnös válik azzá!

április 7.
Ki számít kereszténynek? Csak az, aki templomba jár vagy a falakon kívül lévők is? Vannak, akik csak a szolgáló szeretetükkel tesznek tanúságot, hogy Krisztushoz tartoznak és éppen a templomba járók ítélik meg őket!

április 8.
Volt már olyan, hogy a szenvedő ember látványa annyira megérintett, hogy kész voltál eltérni az időbeosztásodtól és tervezett programjaidtól? Hogy megállva, lehajolva, felemelve, gondoskodtál róla? Akkor született meg benned az irgalom!

süti beállítások módosítása