Egymás előtt tisztelegtek az ellenfél drukkerei
SZEMlélek 2017. június 14.

Egymás előtt tisztelegtek az ellenfél drukkerei

Egy tegnapi focimeccs kezdetén a brit szurkolókkal együtt énekelték francia társaik is az angol himnuszt. Két éve ugyanez történt, fordított felállásban.

futball0.jpg

Igen kedves arcát mutatta meg a fair play szelleme június 13-án. A helyszín a franciák "nemzeti stadionja", a párizsi Stade de France, ahol a hazaiak válogatottja a szigetország csapatát fogadta. Azok számára, akik ismerik a francia néplélek sajátosságait, egészen megdöbbentő lehet az a tény, hogy a mérkőzés előtt a francia drukkerek lelkesen, elszántan énekelték a himnuszt. Nemcsak a sajátjukat, hanem az angolokét is.

A különös gesztust az indokolta, hogy a helyi szurkolók így kívánták együttérzésüket kifejezni az angol terrortámadások áldozatai iránt. Ráadásul ez amolyan "visszavágó" volt, mivel két éve, néhány nappal a párizsi terrortámadás után hasonló párosítású meccset játszottak. Akkor a londoni Wembley volt a helyszín, és a lelátókon az angolok is szívből zengték a Marseillaiese szövegét (amit a szervezők előzékenyen kivetítettek).

futball1.jpg

A tegnap esti, gólgazdag mérkőzést végül a franciák nyerték, az eredmény 3-2 lett, de ez a jelen történetben valahogy mellékes információnak tűnik.

Ott volt a helyszínen mindkét ország vezetője, akik, amint az alábbi videón is látható, együtt énekelték a God Save the Queen-t.

A történetre az Index oldalán bukkantunk. Köszönjük, hogy felhívták erre a nemes és kölcsönös gesztusra a figyelmet! Gundel Takács Gábor néhány napja megjelent írása ugyanezt a témát érinti.

süti beállítások módosítása