Megölték volna, mielőtt megszületett: Szent II. János Pál pápa
SZEMlélek 2016. október 19.

Megölték volna, mielőtt megszületett: Szent II. János Pál pápa

Az orvos, a család, a barátok, "jóakarók" azt tanácsolták, ne szülje meg a gyermeket. A sorozatunkban bemutatott hírességek édesanyjai mégis úgy döntöttek, hogy vállalják a gyermekáldást. Mennyivel kevesebbek lennénk, ha nem így tettek volna...

A szentté avatott lengyel pápa édesanyja, Emilia első gyermekét elvesztette nem sokkal születése után. Amikor ismét terhes lett, - tekintettel az előzményekre és rossz egészségi állapotára - a doktor azt tanácsolta, hogy „mentse a saját életét” és abortálja el a magzatot. Karol Józef Wojtyla 1920. május 18-án született meg.

3098jp2blessing_00000002329.jpg

II. János Pál pápa számára az ártatlanok védelme mindennél előbb állt. 1995-ben kiadott Evangelium Vitae című enciklikájában egyértelműen leírja, idézve a Második vatikáni zsinat megfogalmazását, miszerint a fogantatás pillanatától védeni kell az életet.

hqdefault.jpg

1995-ben New Yorkban mondott beszédében mindenkit arra buzdított, hogy álljanak ki az élet mellett. Tiszteljék és védjék meg az élet misztériumát mindig és mindenhol, beleértve a meg nem született gyermekekét, adjanak valódi segítséget és biztatást az anyáknak, akik nehéz helyzetben vannak. Arra vagytok meghívva, hogy munkálkodjatok és imádkozzatok az abortusz ellen, mondta Szent II. János Pál pápa.

(stream.org)

(fotó: atholicworldreport.com)

süti beállítások módosítása