Vállalkozást indított egy 8 éves fiú, hogy segítsen a családján
SZEMlélek 2020. december 31.

Vállalkozást indított egy 8 éves fiú, hogy segítsen a családján

Szerette volna a testvérét újra otthon látni.

2020-12-30.pngNem mindennapi története van a nyitóképen látható kisfiúnak, Aaronnak, aki mindössze 8 éves. A kezében tartott mikulásvirág nem egy karácsonyi ajándék, hanem eladásra szánja. Saját vállalkozásban értékesít különböző növényeket Los Angelesben.

Amikor édesanyja munkanélküli lett a járvány miatt, már akkor is anyagilag nagyon bizonytalan helyzetben voltak: Aaron idősebb nővérét még 2018-ban küldték vissza Mexikóba a nagyszüleihez, mert egyedülálló édesanyjuk nem tudta ellátni mindhárom gyermekét (Aaronnak van egy húga is).

A GoFundMe oldaluk (ez egy adománygyűjtő oldal) szövege megemlíti, hogy még hajléktalanok is voltak, menedékházakban éltek és házról-házra ugráltak, míg végre egy rokon házában maradhattak. Idén júniusban a helyzet annyira rosszra fordult, hogy Aaron úgy döntött, növényeket fog árusítani, hogy segítsen anyjának támogatni a családot és nővére is újra velük lehessen.

A különféle növényeket Los Angeles belvárosából édesanyjával együtt vitték el a város különböző pontjaira.

A vállalkozás az Aaron kertje nevet kapta. Saját jármű híján nem volt egyszerű dolguk, a növényeket tömegközlekedési eszközökön kellett a kezükben cipelniük. Szerencsére a fiú kezdeményezése váratlan sikert aratott. Egy darabig a közösségi médiában hirdették magukat, majd elindult a kampányuk és a média is felfigyelt rájuk.

„Az emberek a növények megvásárlásával, oldalunk követésével és pozitív véleményekkel, buzdítással támogatnak minket, hogy tovább haladjunk. Erre van szükségünk ”- mondta Aaron a helyi tévéadónak.

Minden befektetett munka megtérült. A GoFundMe kampány kezdeti célja 1000 dollár összegyűjtése volt, de időközben közel 70 000 dollárt gyűlt össze. Az üzlet tovább folytatódott annak ellenére, hogy a COVID-19 miatti korlátozások megnehezítették Aaron számára a növények beszerzését és a "nyitvatartási" időt is.

Az üzletnek és az adományozók kedvességének köszönhetően a család otthagyta a helyet, ahol éltek. A decemberi hírek szerint a család most beköltözött saját otthonába, vásárolt egy autót, és Aaron nővére, Ayleen visszatért Mexikóból!

Miután az év elején mélypontra került, a család új életre talált. Különösképpen igaz a kis Aaronra: nemrégiben megosztott egy képet kereszteléséről, az úrvacsoráról, amely új életet ad nekünk Isten kegyelmében. A világjárvány miatt ez egy privát ceremónia volt, ahol csak a pap, a közvetlen család és a keresztszülei voltak jelen.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Aaron M. (@aaronsgarden) által megosztott bejegyzés

 

Forrás:aleteia

Összeállította:Szőke Tibor

 

süti beállítások módosítása