Isten örökítőanyaga a Szentlélek
Varga Laci atya 2020. december 20.

Isten örökítőanyaga a Szentlélek

Ő formál belőled szentet, ha akarod.

family-generation-green-eyes-genetics_freepik_3_szerk.jpg

Zakariás látta az angyalt, de nem hitt neki. Mária is látta az angyalt és hitt neki. Mi nem látjuk, mégis hiszünk, ezért mi is boldogok vagyunk.

A gőg vakká, az alázat látóvá tesz. Aki leborul Isten előtt, annak életében még a rossz, az átok is áldássá változik, és a remény embere lesz.

Az erőszak világában, az erőszakos Istent várók ma is megbotránkoznak a szelíd és irgalmas Istenen, aki a megroppant nádat nem töri el, a pislákoló mécsest sem oltja ki.

Van egy biológia családfád és és egy spirituális "vérvonalad" is. A Szentlélek, mint isteni DNS, ezekre építve formálja ki belőled a szentet. Engedd meg neki és akarj azzá válni!

Keresztelő Szent János megtérést hirdet. Jézus hitet kér az evangéliumban. Jézus Krisztus még ennél is többet, maradj őbenne, akkor másképpen fogod átélni a jelenlegi helyzetet.

Van olyan az életedben, amire szerinted Isten kért és azért csinálod? Annyira elfoglalt vagy, hogy meg sem hallod, vagy ha hallod, igent mondasz vagy hárítod? Ne csodálkozz, ha megelőznek mások!

Szabad-e örülni a bajok közepette, amikor olyan sokan szenvednek? Inkább azt kérdezem: szabad-e hálásnak lenni, amikor úgy tűnik minden összeomlott? Igen, sőt szükséges, mert a hálás szívből születik meg a remény és az öröm!

(Forrás: Laci atya fb-oldala, nyitókép: freepik.com)

süti beállítások módosítása