Megélni a szabadságot - Úton Máriával 6. rész
SZEMlélek 2020. július 25.

Megélni a szabadságot - Úton Máriával 6. rész

Végigjárta zarándokútját Schumicky Mária, akit 40 napig követtünk.

01952531-10b9-49f4-916d-0aab6cfdefa8_3_szerk.jpeg

730 kilométer, közel 100 település és számos meghatározó találkozás: ezzel a mérleggel zárta Schumicky Mária a június 13-án elkezdett 40 napos zarándokútját. A mérleg serpenyőjében azonban sokkal több van puszta teljesített számoknál: az a lelki tartalom, melyet Maris úgy nevez: szabadság. Megszabadulva régi terhektől, vágyaktól és bűnöktől, szabaddá vált arra, hogy "az új tömlőbe új bor kerülhessen".

Maris számára a természet és egy sajátos Jézus-ima voltak a legnagyobb segítség abban, hogy meghallja az Isten hangját, és személyes kapcsolatot alakítson ki Vele. Azt vallja, a csendben még azt is meg lehet érezni, ha valaki imádkozik értünk: többször volt olyan élménye, hogy a semmiből hirtelen erőt kapott vagy éppen teljesült egy konkrét kérése. Számára nem kétséges, hogy ezekben a pillanatokban valaki épp érte emelt szót a Jóistennél.

A zarándokút célja és végállomása Óbudavár, a Magyar Schönstatt Mozgalom központja volt - nem véletlenül.

Akik hétről-hétre követték velünk Marist a zarándokúton, láthatták, hogy a nyakában mindig ott lóg egy medálos lánc: az már kevésbé volt kivehető, hogy a medált a Szűzanya és a gyermek Jézus képe díszíti. A "schönstattosok" életében ugyanis nagy szerepe van Máriának, az Ő közvetítésének és közbenjárásának. Neki felajánlva magukat szeretetszövetséget köthetnek, hogy legyen nevelőjük és édesanyjuk, valódi szövetségben élve Vele. Ahogy egyik jelmondatuk megfogalmazza: “Semmit nélküled, semmit nélkülem”.

Maris a Szűzanyával való kapcsolatát szerette volna helyreállítani és megerősíteni zarándokútja során. A megbocsátás és kiengesztelődés önmagában kevés lett volna. Egy új szeretetszövetség megkötésével kapcsolatuk erősebb és mélyebb lett, melynek jelképeként ma már egy másik, egy picit nagyobb medál függ azon a láncon... De erről meséljen inkább ő.

A zarándokút utolsó hetéről készült kisvideót a képre kattintva lehet megnézni. A zarándokútról és annak tanulságairól pedig hamarosan Maris számol be a Bonum Televízió nézőinek és a SZEMlélek Értékmagazin olvasóinak.

Összeállította: Sáhó Eszter

süti beállítások módosítása