Beszélgessünk arról, amiről nem szoktunk!
SZEMlélek 2020. június 27.

Beszélgessünk arról, amiről nem szoktunk!

Izgalmas beszélgetéseket láthatunk most vasárnaptól a shoeshine.hu jóvoltából, ahol az egyik meghívott vendég a Szemlélek értékmagazin főszerkesztője, Gégény István.


2020-06-26_4.png

A shoeshine.hu 2014-ben megjelent két évados CommonPost sorozatának célja az volt, hogy ne csak üzenjen valamit a nézőknek, hanem gondolkodásra, belső válaszadásra ösztönözze őket. A filmekben sok nehezebb társadalmi kérdés is felvetésre került, ilyenek voltak többek között a melegkérdés, a cigány - nem cigány feszültségek, a keresztény közösségek befogadási kérdései, vagy épp a párkapcsolati elköteleződés és szexualitás problémái a keresztény szubkultúrában.

A filmek által felvetett gondolatok, témák nem vesztették el aktualitásukat, sőt. A krisztusi empátiával átszőtt párbeszéd, az építő vita ma is nagyon fontos ezekben a kérdésekben. Ezért úgy döntöttek, hogy „nosztalgikus filmklubra” hívnak most vasárnap estétől minden gondolkodásra vágyót, és a meghívott vendégekkel újranézik a CommonPost sorozat néhány részét, majd beszélgetnek a filmekben látott olykor-olykor megrendítő vagy felháborító felvetésekről.

Bővebben az eseményről ide kattintva olvashatnak.

Forrás:shoeshine.hu

 

süti beállítások módosítása